Synchroniseren: Garmin Connect, Strava & Runkeeper

Screen Shot 2013-07-14 at 1.31.02 PMEen “probleem” waar ik tegenaan loop: verschillende vrienden en collega’s gebruiken verschillende sites om hun activiteiten te registeren. Wielrenners gaan met name voor Strava, terwijl hardlopers toch veelal Runkeeper gebruiken. Vandaag kwam ik een site tegen waarmee je dit kunt oplossen, door je activiteiten tussen verschillende sites te synchroniseren.

Screen Shot 2013-07-14 at 1.31.20 PM

De oplossing heet “Tapiriik” en ik heb geen idee wat het betekent. De site is vrij simpel in opzet, maar werkt zeer goed. Je verbindt de gewenste accounts, door je gebruikersnaam en wachtwoord op te geven, vervolgens kun je nog wat instellingen doen – bijvoorbeeld om alleen activiteiten vanaf Garmin Connect naar Strava te sturen en niet andersom.

Screen Shot 2013-07-14 at 1.44.48 PMOm dat te doen hou je je muis boven de tekst “Connected” onder een bepaalde dienst. Er verschijnt dan een “Reconfigure” optie, waarmee je specifieke instellingen voor die dienst kunt wijzigen.

Nadat je deze instellingen hebt gewijzigd, kun je onder je verbonden diensten op “Synchronize now” klikken, waarna je een voortgangsindicator (percentage) te zien krijgt. Als je alles zonder aanpassing hebt laten staan dan worden nu al je activiteiten van de verschillende sites met elkaar vergeleken, en worden ontbrekende activiteiten aangevuld.

Er zitten slimme mechanismen in om te voorkomen dat je dubbele activiteiten krijgt, zelfs als je een fietstocht of loop met zowel Runkeeper als je GPS horloge hebt gelogd. Persoonlijk heb ik dat niet gecheckt (dat doe ik namelijk nooit) maar ik heb wel gezien dat er géén dubbele activiteiten op een van de verschillende sites is gekomen.

Het is mogelijk om voor $2 per jaar het synchroniseren te automatiseren. Je hebt er dan geen omkijken meer naar dat je activiteiten op al je favoriete sites terecht komen. Het lijkt dus prima te werken dus wat mij betreft is dit absoluut een aanrader.

2 thoughts on “Synchroniseren: Garmin Connect, Strava & Runkeeper

 1. Christian

  Je kunt dit ook oplossen met de website CopyMySports. Die synchroniseert vanuit Garmin automatisch naar Strava en RunKeeper.
  Helaas kan dit soms wel een dag duren, maar over het algemeen zijn je activiteiten binnen een uur automagisch gesynct 🙂

  Reply
 2. Bart

  Met de nieuwe update van Runkeeper (oktober 2016) kun je nu ook synchroniseren tussen Garmin Connect en Runkeeper (eindelijk). Synchroniseren tussen Garmin Connect en Strava was al mogelijk. De route via CopyMySports is daarmee overbodig geworden.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *