Mijn blog nieuw leven inblazen

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een bericht op mijn blog geplaatst heb. De zin om te schrijven ontbrak een beetje. Ik ben van plan dit weer iets regelmatiger op te gaan pakken en nieuwe posts te gaan brengen. Deze eerste geeft een overzicht van mijn doelen en plannen voor 2012!

Hardlopen

Tijdens de Amsterdam Marathon in 2011 is het wederom niet gelukt om onder de 3:00 te duiken. Dat wordt dus ook voor 2012 het hoofddoel. Per 1 januari ben ik, nog steeds met schema’s van Rob Veer, gestart met de voorbereiding voor de Marathon van Utrecht. Lopen in mijn eigen stad (hoewel, vooral door Leidsche Rijn) met als grote voordeel dat ik makkelijk mensen kan regelen die me onderweg van drinken/gelletjes kunnen voorzien. Vochttekort is waarschijnlijk (ook) afgelopen oktober weer de reden van mijn kramp geweest. Dat ga ik deze keer dus proberen uit te sluiten.

Verder zal ik op alle afstanden van 5km tot de marathon mijn PR’s weer proberen aan te scherpen. Op de 10EM zit ik dicht tegen het uur aan, het zou mooi zijn als die grens in het najaar doorbroken zou kunnen worden. In diezelfde lijn zou ik op de 10km zou ik graag een 36:xx lopen en op de halve marathon 1:20:xx. We’ll see. Lekker blijven trainen en af en toe een wedstrijd lopen blijft het belangrijkste. Hoewel nieuwe PR’s wel welkom zijn als motivatie om door te gaan!

Schaatsen

Hopelijk gaat het deze winter ook nog een beetje vriezen. Ik heb vorig weekend de eerste schaatskilometers gemaakt bij FlevOnice. Op mijn nieuwe schaatsen: Viking Marathon Speciaal. De combinoor (noren met harde schoen) gaat de deur uit, vanaf nu schaats ik op “echte” noren. De eerste 40km ging alvast lekker!

Wielrennen

Vanaf het voorjaar natuurlijk ook weer mooie tochten maken op de racefiets. Hopelijk een paar toertochten meepakken, het liefst met wat hoogteverschil. De plannen hiervoor zijn nog weinig concreet.

Snowboarden

Vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin de winter in Azië en Australië doorgebracht. Dat betekende een jaar geen wintersport, volgens mij voor het eerst dit millennium. Dat wordt dit jaar goedgemaakt: er staan twee wintersporten gepland! Op 1 februari voor 3 dagen naar Serfaus, Oostenrijk en half maart nog lekker een week naar Les Menuires, Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *