Verslag Zomeravondcup 4, 2011 – Een mooie laatste avond

Vanavond de laatste avond van de Zomeravondcup 10km van Hellas gelopen. Vertrokken met als doel om rond de 38:00 te lopen, misschien een beetje daaronder. Mijn tijden waren sinds het begin van de Zomeravondcup anderhalve maand geleden alleen maar beter geworden, dus wellicht kon ik in de buurt gaan komen.

Bij de start wederom vrij hard weg, zoals me altijd “overkomt” op een baan. De eerste kilometer ging erg snel en goed in 3:35. Hoewel ik dat natuurlijk niet 10km kan lopen voelde ik me toen nog erg goed. De tweede kilometer was ook prima in 3:44, dat moest ik vasthouden…

Over het vervolg kunnen we dan eigenlijk kort zijn. Falco, waar ik vlak achter gestart was, liep bij me weg en ik moest het groepje dat tempo 3:45 liep al heel snel laten gaan. De kilometer tijden liepen terug tot 3:56 en daarna twee keer 3:54 waarna ik voor me gevoel toch weer wat kon versnellen. Op de Forerunner werd het er echter niet veel beter op en alleen de laatste kilometer ging in 3:45 zoals alle tien de kilometers had willen lopen. Jammer maar helaas, het zat er vandaag niet in! Toch een goed gevoel aan overgehouden, 38:31 is helemaal geen slecht tijd voor mij, en dat telt ook.

Nog even gebleven voor de uitreikingen van de prijzen in het eindklassement maar daar ben ik helaas net buiten gevallen. Opzich niet verwonderlijk dat er mensen zijn die sneller lopen dan ik maar na de 3e avond stond ik nog steeds op plek 3 dus ik had wat stille hoop! Felicitaties natuurlijk voor Rik Wolswinkel, die “onze” categorie ruim won!

Al met al vier mooie avonden geweest, steeds een beetje sneller gelopen en van 39:48 naar 38:31 gegaan. De komende tijd iets minder wedstrijden maar natuurlijk wel lekker doortrainen. Dan zien we in het najaar wel weer of er tijdens de Singelloop Utrecht wederom een mooi PR gelopen kan worden!

Update: er zijn foto’s gemaakt door Hardlopen.nl!


2 thoughts on “Verslag Zomeravondcup 4, 2011 – Een mooie laatste avond

  1. Rik

    De eerste en laatste ZAC was je toch sneller dan ik, eigenlijk had je ook wel een bloemetje mogen krijgen 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *