Twee dagen op het water en een duurloop zonder

Dit lange weekend was het natuurlijk prachtig weer. Met tropische temperaturen en een bijna non-stop zonnetje de uitgelezen mogelijkheid om lekker het water op te gaan. Op vrijdagmiddag dus lekker in de kano gaan zitten op de Kromme Rijn en vandaag heerlijk gezeild op de Loosdrechtse plassen. Tussendoor moest er ook nog even gelopen worden en was mijn vriendinnetje jarig.

Vrijdag – kanoën

Vrijdagmiddag eerst lekker met mijn jarige vriendin onze Groupon bon van een week gelezen verzilverd en een kano gehuurd bij de Rijnstroom, vlakbij het stadion van FC Utrecht. Uiteraard eerste stroomopwaarts begonnen en heel rustig in de richting van Bunnik gevaren. Na anderhalf uur kwamen we bij de A12 dat leek ons wel een mooi punt om weer om te keren. Vervolgens in iets meer dan een uur teruggevaren naar het opstappunt in Utrecht. Al met al bijna 16km in 3 uur. Erg leuk om weer een keer te doen, het blijft een super mooie omgeving om zo doorheen te varen!

Zaterdag – lange duurloop

Na op vrijdagavond nog een feestje tot twee uur wilde ik zaterdag eerst lekker uitslapen voordat ik aan de lange duurloop van twee uur zou beginnen. Dat uitslapen was goed gelukt tot een uur of tien, maar het gevolg was wel dat het al flink warm was toen ik om half 12 vertrok. Een route bedacht over “Het Lint”, naar Maarssen en langs de Vecht weer terug. Ongeveer 22km, dat zou ongeveer moeten passen.

Direct bij het vertrekken al ervaren dat het toch echt wel wat warmer was dan gedacht, mijn tempo kwam niet boven de 6:20/km uit zonder buiten hartslagzone Z1 te gaan lopen. Rustig aan dan maar, de hartslag is tenslotte lijdend. Onderweg de route iets aangepast met een rondje om de Haarrijnse plas in plaats van naar Maarssen.

Dit bleek echter alsnog te lang: na 12km moest ik het tempo steeds verder laten dalen om niet buiten mijn zone te gaan lopen. Uiteraard weer zo stom geweest om geen water mee te nemen en ik ging me steeds beroerder voelen. Aan de tempo’s per kilometer ook duidelijk te zien.

Op 17km was ik klaar met de twee uur, gemiddeld dus maar 8,5km per uur (6:47/km). Ongeveer een minuut trager dan wat ik normaal in Z1 loop. Een gevolg van de warmte en het gebrek aan het aanvullen van vocht onderweg… Erg stom natuurlijk.

Doordat ik zo langzaam had gelopen moest ik vervolgens nog ruim 4km naar huis toe, wat ik maar op een iets hoger tempo gedaan heb: ik had nog meer te doen.

Zaterdag – zeilen

‘s Middags lekker het water op in Loosdrecht. Met de te koop staande Valk van mijn ouders op pad, samen met mijn vader en de vriend van mijn zusjes. Mannenmiddag op het water, die we afsloten met onbeperkt gamba’s eten in de haven. Erg lekker! De wind liet ons niet in de steek dus het was lekker doorvaren.

Alle plassen even aangetikt en na twee uurtjes weer terug in de haven. Met een redelijk nat pak want de golfjes sloegen af en toe mooi kapot tegen de boeg.

Een mooi weekend, dat natuurlijk nog niet voorbij is. Want morgen hebben we lekker nog een dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *