Verslag Lintloop (10km) – Op jacht naar een PR

Twee weken terug werd ik op Twitter gestrikt door Falco om tijdens de Lintloop een gezamenlijke poging te doen om onder de 38:00 te lopen. Met mijn PR van 37:52 kon ik natuurlijk niks beloven, maar wilde ik wel een poging gaan wagen. Afgelopen woensdag tijdens de Zomeravondcup niet volle bak gelopen en daardoor vanmorgen fit aan de start. Op zoek naar een nieuw 10km PR!

Samen met Falco, die vorig jaar 4e geworden was, meteen “brutaal” vooraan gaan staan. Met de harde wind wilden we niet achterop raken en hoopte we op een kopgroepje om langs de Haarrijnseplas zodat we niet volop in de wind zouden lopen. Dat bleek niet helemaal te lukken. Samen gingen we direct op kop, vergezeld door Jasper die de 3,3km zou lopen. Meteen een gaatje met de rest, dus daar hoefde we qua windscherm niks van te verwachten.

Zoveel mogelijk afwisselend kop-over-kop ging de kilometers aardig op schema voor een tijd rond de 38:00. De tweede ronde (de loop gaat over 3 rondes van 3,3km met een extra 100m aan het eind) verloren we toch aardig wat tijd, met kilometer 5 in 3:59/km en kilometer 6 in 3:57/km.

Ook de derde ronde op dezelfde punten weer wat tijd verloren door de sterke tegenwind. Op 9km liepen we nog steeds samen en probeerde ik wat te versnellen. Op die manier zou ik bij het voor de laatste keer oversteken van het viaduct, waar je omhoog gaat met haarspelden, goed kunnen zien waar Falco zat als ik hem los kon lopen.

Met een gaatje van ongeveer 10m het laatste viaduct opgegaan en een snelle laatste kilometer in 3:33 een finish in 38:09 (15,7km/h – 3:49/km). Geen PR, maar wel weer een heel stuk sneller dan afgelopen woensdag. Dat PR gaat er binnenkort dus wel aan! Falco pakte nog wel twee seconde op zijn PR, hij kwam binnen in 38:18, dus dat doel was voor de helft geslaagd.

Kort na de finish samen nog even op de foto en toen snel warme kleren aan want met de wind begon het behoorlijk af te koelen. Een prijsuitreiking was er verder niet en dat paste ook wel bij het karakter van de loop. Leuk om weer als eerst over de streep te komen en vooral een mooie race gelopen!

Met dank aan Gert voor de foto’s! Lees ook het verslag op de blog van Falco.

6 thoughts on “Verslag Lintloop (10km) – Op jacht naar een PR

 1. Hardloper

  Sterk gelopen Maarten!
  En leuk dat jullie er samen zo’n mooie wedstrijd van gemaakt hebben.
  ‘ns Kijken wanneer ik je weer tegenstand kan bieden 😉

  Reply
 2. F@lco

  Ja, was gaaf. Geen last vd benen, wel een beetje een leeg gevoel vandaag. Moet nog even goed bijeten 😉
  Zomeravondcup 4 wordt er weer geknald. Dan gaan we onder de 38 en jou ook een PR bezorgen. Hopen op 15 graden zonder al te veel wind.
  Misschien vindt Hardloper dat ook wel een goed idee…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *