Heuvelfietsen: een overzicht van klimmetjes in jouw buurt

Mont Ventoux, Provence, Frankrijk – credit: jellevc @ Flickr.com

Vorig jaar wilde ik een wielertochtje gaan maken over de Utrechts Heuvelrug en zocht ik wat informatie over hoogteverschillen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik toen een website tegen die, door heel Nederland, heuveltjes en in Limburg wat serieuzere bergen op de kaart zet. Via een ingenieus systeem heeft Wouter Greuell uit Ede een hoop beklimmingen voorzien van “kliminspanningspunten”. En dat levert leuke overzichten op!

Voor mij is vooral de Utrechts Heuvelrug interessant, omdat ik daar vanuit Utrecht makkelijk naartoe fiets. Aan de linkerkant van de site zijn echter een hele hoop gebieden in Nederland te vinden. Ook staan er hoogteprofielen van enkele bekende toertochten op, zoals Veenendaal – Veenendaal. Deze route heb ik (dankzij die site) vorig jaar twee keer gereden. Een keertje alleen, en een keertje met Vincent samen. Een aanrader!

Op de site staat ook keurig netjes uitgelegd hoe de ranglijsten tot stand komen en hoe het allemaal gemeten is. Binnenkort maar weer eens een tochtje met wat hoogtemeters opzoeken. Voor de toekomst wil ik toch wel heel graag de Mont Ventoux en Alp d’Huez beklimmen. Met name die eerste lijkt me fantastisch (zie bovenstaande foto).

5 thoughts on “Heuvelfietsen: een overzicht van klimmetjes in jouw buurt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *