Verslag Zomeravondcup 3, 2011 (10km) – Steeds een beetje sneller

Voorafgaand aan de derde editie van de Zomeravondcup 2011 kwam ik tot mijn verrassing in het tussenklassement mijn naam op de 3e plaats tegen bij de Mannen Senioren (onder 35 jaar). Met een aantal veel snellere lopers die momenteel lager staan omdat ze pas één keer gelopen hadden… Maar, zolang je daar staat moet je natuurlijk proberen die positie te verstevigen of te verbeteren: lekker doorlopen dus!


Hoewel… Aanstaande zondag wil ik tijdens de Lintloop in Leidsche Rijn samen met Falco een snelle tijd neerzetten, hopelijk zelfs iets onder mijn huidige PR op de 10km. Op advies van Rob Veer dus niet volle bak lopen, want daar zou ik dan zondag nog “last” van hebben.

De eerste kilometer ging het toch meteen hard weg. Volgens mij is dat inherent aan op een baan lopen, je wilt daar altijd harder. Ook vorig jaar ging ik tijdens de 3e avond van de Zomeravondcup ook al te hard van start op de baan, dat moest ik toen bekopen met een behoorlijk mindere tijd. Deze keer gelukkig niet!

De eerste twee kilometer het tempo er lekker in, zonder te forceren. Daarna lekker doorgelopen tot de 5km waarna de inhaalslag kon beginnen. Met een sterk tweede deel uiteindelijk naar 38:53 gelopen. Geen eindsprint, met het oog op zondag, maar toch weer 17 seconden sneller dan drie weken geleden en bijna een minuut sneller dan half april. En dat terwijl het goed warm was (20graden). Lang niet slecht dus!

Nu lekker twee dagen rustig aan en zondag volle bak in Leidsche Rijn. Op zoek naar een nieuw PR!

2 thoughts on “Verslag Zomeravondcup 3, 2011 (10km) – Steeds een beetje sneller

 1. Loopgek

  Nette generale repetitie lijkt me.
  Geinig : van 3 naar 4 en van 7 naar 8 waren ook mijn slechtste km-ers.
  Waarin maakte jij het grafiekje?
  Succes (ook Falco met ck) bij de Lintloop!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *