“Maarten Schreuder wint 25 kilometer in Heuvelrugloop”

Zaterdagavond laat werd ik gebeld door het Utrechts Nieuwsblad dat er maandag een artikeltje zou verschijnen over de Heuvelrugloop. Toch altijd weer mooi om te zien wat daarvan gemaakt wordt… Vanaf nu als “oud-voetballer en hockeyer” door het leven dus.

Maarten Schreuder (25), oud-voetballer en hockeyer, heeft in Veenendaal de 25 kilometer, de langste afstand bij de 12e Heuvelrugloop, gewonnen. Zijn tijd was 1:42:41. Het was de eerste overwinning voor de Utrechter in zijn nog korte hardloopcarrière. Vorig jaar moest Schreuder, lid van Loopgroep Aart Stigter, nog genoegen nemen met de achtste plaats all-in en een tweede [niet waar: 5e] in zijn leeftijdsklasse. Het was voor de Utrechter een complete verassing dat hij als eerste over de finish ging. “Ik zag mezelf absoluut niet als kanshebber. Vorig jaar werd ik tenslotte slechts achtste. Ik ging dus rustig van start en liet de kopgroep gaan. Op dertien kilometer zag [ik] tot mijn verrassing dat een kopgroep van drie man kort voor me liep. Dat biedt perspectief, dacht ik. Op 21 kilometer liep ik samen met Mike Vrolijk uit Den Haag [niet waar: Paul Vos uit Amersfoort] zo waar op kop. Hij probeerde me daarna los te lopen. Ik kon echter vrij gemakkelijk bijblijven [niet helemaal waar, dat was best pittig] en de laatste kilometer had ik nog zoveel over dat ik kon versnellen. Hij niet. Geweldig. Míjn eerste overwinning. Ik ben pas twee jaar bezig [niet helemaal waar, maar wel pas twee jaar vrij serieus] en twee keer heb ik ook al een marathon gelopen. Eerst in 2008 in Utrecht (3:32) en daarna in 2010 in Amsterdam (3:13). In oktober wil ik Amsterdam weer lopen en dan proberen onder de magische grens van drie uur te komen.”

– AD/Utrechts Nieuwsblad, maandag 16 mei 2011

NB: de opmerkingen tussen de [harde haken] zijn van mijzelf. In mijn eigen woorden ging het overigens wel ongeveer hetzelfde.


2 thoughts on ““Maarten Schreuder wint 25 kilometer in Heuvelrugloop”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *