Mizuno Wave Prophecy – bestaat er een lelijkere loopschoen?

Inmiddels alweer een tijdje op de markt maar wat mij betreft nog niet genoeg kapot gemaakt: de Mizuno Wave Prophecy. Voor wie hem nog niet gezien had, dit is het gedrocht.

Met grote gaten onderin de zool, de zogenaamde “Infinity Wave”, en een extreem opstaande neus voor een betere afwikkeling. Ik denk dat ik zelden zoiets lelijks gezien heb. Dat maakte me toch wel benieuwd of er concurrentie is voor dit model, ofwel: kan het nóg iets lelijker?

Reebok doet ook erg z’n best. De ZigTech technologie maakt de zool tot een waar “kunstwerkje”, de afgelakte randjes op de bovenkant van de Reebok ZigSonic maken het voor mij helemaal af.

Asics kan er ook wat van, met de Gel Noosa TRI 6 (voor tri-athleten) hebben ze een schitterende schoen in het assortiment. Zelf noemen ze het “duizelingwekkend design“, ik noem het afzichtelijk. Het enige bij deze schoen is dat het waarschijnlijk de bedoeling geweest is om er iets absurds van te maken, waar ik dat bij de bovenste twee niet verwacht.

Wie heeft er nog smerigere, lelijkere of meer afzichtelijke loopschoenen gespot? Wat mij betreft spant de Mizuno voorlopig de kroon. Mee eens?

NB: Overigens past de website van de Mizuno Wave Prophecy uitstekend bij de schoen. Vooral de geluidjes achter het “Volgende” en “Vorige” knopje sluiten naadloos aan.

Disclaimer: geen van de bovenstaande schoenen geprobeerd. Wellicht lopen ze heerlijk, dat zal ik nooit weten.

7 thoughts on “Mizuno Wave Prophecy – bestaat er een lelijkere loopschoen?

 1. Joost

  Nee man, ik heb de Prophecy aan de voeten gehad en dan ziet het er heel stoer uit, echt waar. Of ik heb hele lelijke benen/voeten, dat kan ook hahahahaha

  Dat Reebok ding is wel lelijk, met stip op 1 🙂

  Reply
 2. Koen

  Smaken verschillen, de Wave Prophecy kan ik nog wel waarderen, de rest niet. De Vibram 5 fingers zien er imo niet uit.

  Reply
 3. Frunning

  Als barefoot-style loper bekijk ik inmiddels eigenlijk alle hardloopschoenen anders dan voorheen :-/ Hoe simpeler hoe mooier is het devies.
  Die Mizuno’s zijn dus wel verreweg het lelijkst 🙂
  Als sneakerliefhebber vind ik het allemaal nog wel grappig, maar als hardloper vind ik al die toeters en bellen maar onzin…

  Zelf loop ik blootsvoets of op van die rare VFF’s, dus ik mag eigenlijk niks zeggen over mooi of lelijk… :-S

  Reply
 4. driedees

  Die Reebok is wat mij betreft het daglicht niet waard… kleurcombi, lelijke dikke zool en die gelakte randjes. Vind die Mizuno stiekem wel stoer eigenlijk.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *