‘s Ochtends je rusthartslag bepalen: Sport Pulse Ring

Ze bedenken ook steeds weer wat nieuws… Een maand geleden schreef ik over het gebruiken van een Oximeter voor het bepalen van je rusthartslag terwijl je nog in bed ligt. Toevallig kwam ik zojuist weer een nieuwe “gadget” tegen die deze taak voor je kan uitvoeren. De Sport Pulse Ring.

Eens kijken wat we ervan kunnen verwachten.

Op het eerste gezicht lijkt het een prima alternatief voor de genoemde Oximeter. Het apparaat is iets kleiner, is helemaal licht-dicht (heel soms een probleem bij de Oximeter) en biedt als extraatje een soort stopwatch functie. Ik vraag me af of de fabrikant daarmee de bedoeling heeft dat je hem ook tijdens het sporten gaat gebruiken..? Mij lijkt dat niet ideaal. Kort de voor- en nadelen:

Voordelen

 • Klein (iets kleiner dan een Oximeter)
 • “Licht-dicht”, dus geen verstoring van de meting door lichtinval van buitenaf

Nadelen

 • Geen verlicht display
 • Geen “standaard” batterij (Oximeter gebruikt 2xAAA, deze 1x 3V CR2032)

Ik hou het zelf voorlopig maar gewoon bij mijn Oximeter. Ben benieuwd of er iemand is die deze in z’n bezit heeft? Je kunt hem onder andere hier, hier en hier aanschaffen.

2 thoughts on “‘s Ochtends je rusthartslag bepalen: Sport Pulse Ring

  1. Maarten Post author

   Ik moest even kijken waar je op reageerde maar inmiddels snap ik dat het op de foto slaat. Maar, dat ben ik niet. Ik heb het product zelf ook niet. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *