Nike introduceert z’n LunarGlide+ 3 “the Apple way”

Ik zal er niet omheen draaien: zowel Apple als Nike staan bij mij tegenwoordig bovenaan de verlanglijstjes als het op elektronica- en sportproducten aan komt. Hoewel de liefde voor Apple inmiddels al wat langer duurt heb ik Nike pas sinds het afgelopen jaar echt in beeld. Inmiddels train ik op Nike LunarGlides+ 2 en Nike LunaRacers+ voor de wedstrijden. Shirtjes worden langzaam vervangen voor Nike varianten, evenals loopjasjes en broekjes.

Over de Apple producten zal ik me stilhouden, voor je het weet staan ze weer in je huis (hele verhaal)… Maar goed, dat is een zijspoortje. Terug naar Nike en “the Apple way”.

Sinds een aantal maanden maakt Apple bij de productlancering van belangrijke nieuwe producten een filmpje waarin de mensen die het product ontwikkeld hebben aan het woord komen. De belangrijkste features worden dan uitgelicht en je wordt als potentiële klant op subtiele wijze overtuigd dat dit voor jou het beste product is en dat het revolutionair is wat de fabrikant heeft neergezet. Veel langer dan reclames die op TV uitgezonden zouden worden, maar desalniettemin natuurlijk pure reclame.

Bekijk bijvoorbeeld het iPad 2 filmpje van Apple, het meest recente voorbeeld.

Vandaag werd ik door Roberto (“Hardloper“) gewezen op de aankondiging van de LunarGlide+ 3, de opvolger van de schoen waar ik op train. Een korte Google-actie bracht me bij onderstaand filmpje, wat toch wel erg veel overeenkomsten vertoond met de “Apple-way” van producten ophemelen. Zelfs de manier van filmen vertoont sterke overeenkomsten.

Je moet er van houden, maar ik vind het altijd wel mooie filmpjes om te zien. Hoewel ik zonder filmpje waarschijnlijk ook de LunarGlide+ 3 wel uitgezocht zou hebben om mijn Glide+ 2 te vervangen… Een echte “fanboy” vrees ik.

Meer informatie over de Nike LunarGlide+ 3 staat op EUKicks.

 

One thought on “Nike introduceert z’n LunarGlide+ 3 “the Apple way”

  1. F@lco

    Hier ook al weer enkele jaren aan de Nike (trouwens ook dankzij Hardloper). Lunarelite is wat mij betreft dè trainingsschoen, lunaracer 1 de fijnste wedstrijdschoen (2 voelt minder licht), ennde triax waggel ik ondersteund de duurkilometers mee af. Gewone Elite loop ik mee op de loopband. Lunarglide 1 heb ik ook maar vind ik wat breed en lijken wat knielast te geven, maar gaan desondanks ook nog wel s aan. Groeten van Imelda Marcos!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *