Verslag Zomeravondcup 2, 2011 (10km) – Mooi constant naar 39:10

Vanavond was de tweede editie van de Zomeravondcup in Utrecht. Net als drie weken geleden liep ik de 10km, met de hoop dat ik mezelf dit keer niet zou opblazen. Rustig vertrekken en net onder de 39:00 was het doel. Vooraf nog even handjes geschud met Chris en Leon, die allebei de 5km zouden lopen. Precies om 19:00 klonk het startschot waarna het even dringen was om goed weg te komen.

De eerste kilometers ging het beduidend rustiger dan drie weken geleden. Toen startte ik met 3:40 en 3:42 om vervolgens mezelf kapot te lopen. Nu ging het veel behoudender, met 3:56 en 3:58. Gevolg was dat ik precies op het tempo liep dat ik de resterende 8km ook vol kon houden.

Vanaf een kilometer of 5 begon zich dat uit te betalen in het inhalen van lopers die iets te hard van start gegaan waren. Sommige liep ik echt voorbij alsof ze stilstonden. Zonder in ademnood te komen en met een redelijk “ontspannen pas” kon ik nog aardig wat plaatsen winnen. De laatste kilometer besloot ik nog even goed aan te zetten, wat in 3:40 op de laatste kilometer resulteerde. Dat geeft natuurlijk aan dat het allemaal iets harder gekund had: wie weet over 3 weken tijdens de volgende editie! Deze keer in elk geval weer heerlijk gelopen, en dat is ook belangrijk!

Bij de finish stonden Chris en Leon alweer te wachten, die beide ook zeer tevreden konden zijn over hun prestaties. Al met al een mooie avond!

2 thoughts on “Verslag Zomeravondcup 2, 2011 (10km) – Mooi constant naar 39:10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *