Verslag Classico Giro Utrecht (110km)

Om 9:30 werd er vertrokken vanaf Sportpark Olympos op de Uithof. Met ongeveer de helft van het aantal deelnemers in vergelijking met vorig jaar in de hoop dat het allemaal wat beter door zou stromen. We stonden redelijk ver naar achteren waardoor het toch zeker 5 minuten duurde voordat we weg konden. Samen met Menso, Vincent en Remy begon ik vervolgens aan de tocht door de provincie Utrecht.

Het mooie van de Giro toertocht is dat de wegen worden afgezet, je rijdt dus over wegen waar je normaal het fietspad zou moeten pakken. Ook dit jaar waren er weer wat plekken waar je anders niet zou kunnen fietsen zoals het laatste stuk van de Waterlinieweg in Utrecht en de Biltse Rading die Utrecht met Bilthoven/de Bilt verbindt. Doordat we redelijk achteraan startte moesten we het eerste stuk aardig doortrappen om de grote groep weer bij te halen. Op de Biltse Rading lukte dat en konden we wat rustiger meerijden. Daar kwam ik er ook achter dat ik vergeten was om m’n Garmin te starten, daardoor 7km minder op de teller (data op Garmin Connect).

Door Bilthoven ging het via Huis ter Heide naar Soesterberg, waar we een kilometer over de start- en landingsbaan van het gesloten vliegveld fietsten, toch altijd weer bijzonder als daar zo’n lint wielrenners overheen gaat!

Ook dit jaar werd er onderweg weer meermaals noodgedwongen gestopt omdat de grote groep vastliep bij versmallingen, heuveltjes of gewoon omdat er weer 10 mensen tegelijk besluiten dat het tijd is om wat overtollig ingenomen water te lozen. Vervelend, maar het is niet anders met zo’n grote groep. Het tweede deel (zeker vanaf Wijk bij Duurstede) ging dat veel beter en kon er behoorlijk constant doorgefietst worden.

Onderweg heerlijk genoten van smerige gelletjes, tutti-frutti blokjes en “Milky Ways die over datum waren” om de energievoorraad een beetje aan te vullen. Smullen!

Bij Zeist ging Menso nog bijna onderuit doordat er een hele bak grind in een bocht lag. Het ging gelukkig net goed maar daar had wel even iets/iemand bij mogen staan.

Na iets meer dan 4uur reden we vervolgens de Uithof weer op om, net als vorig jaar, kort voor de “finish” te besluiten dat het veel te druk is om daar per sé doorheen te willen. Met z’n vieren besloten we om te keren is naar de auto/huis te gaan. Al met al een prima tocht, weer een hoop nieuwe paadjes leren kennen en vier uur lekker onderweg geweest. Volgend jaar weer!

Update: paar foto’s gevonden van Sportplaat.nl, fietsend in het blauw.


4 thoughts on “Verslag Classico Giro Utrecht (110km)

 1. driedees

  Zag het verslag op RTV Utrecht, mooie plaatjes en inderdaad gaaf om zo’n lint wielrenners te zien. Afgelopen winter zelf op Vliegbasis Soesterberg aan een 10km hardloopevenement meegedaan, is inderdaad leuk om daar eens te “sporten”.

  Reply
  1. Maarten Post author

   Ha driedees, dank je wel voor je reactie! Ik heb zelf ook een keer op de vliegbasis hardgelopen, een 10km inderdaad. Volgens mij alweer een jaar of 3/4 geleden, toen de basis net dicht ging. Erg bijzonder!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *