Verslag Zomeravondcup 1, 2011 (10km)

Vanavond meegelopen in de Zomeravondcup, een jaarlijks terugkerende wedstrijd georganiseerd door Hellas in Utrecht. Vorig jaar wist ik daar voor het eerst onder de 40:00 te lopen op de 10km. Hoewel het vandaag wat aan de warme kant was had ik goede hoop om rond de 38:30 te lopen.

map

De eerste kilometers gingen nog wel lekker, achtereenvolgens 3:40, 3:42, 3:55 en nogmaals 3:55. Daarna ging het hard bergafwaarts… Kilometers ruim boven de 4:00 en de 9e kilometer zelfs in 4:13/km. Een veel te groot verval natuurlijk, en kilometers van boven de 4:00 horen niet als je 38:30 wilt lopen.

splitsAan de teruglopende hartslag is ook wel te zien dat ik te hard van start gegaan ben en het daarna niet meer goed onder controle kreeg. Jammer maar helaas, uiteindelijk binnen in 39:48 (zelf geklokt). Een erg gezellige avond met onder andere Falco, Roberto en Rik maar sportief gezien wat minder.

Ach, je kunt niet altijd vlammen. Op naar de halve marathon van Utrecht aanstaande maandag!

Update: bij een niet zo lekkere race hoort waarschijnlijk ook een lelijke foto…?


6 thoughts on “Verslag Zomeravondcup 1, 2011 (10km)

 1. Jurgen Neele

  Hey Maarten,

  Gebruik jij nog steeds Sporttracks? zo Ja hoe krijg je die grafiek zo gelikt? Zo niet, welk mooi programma heb je nu weer gevonden 😉

  Gr

  Jurgen (Mavvie van GoT)

  Reply
  1. Maarten Post author

   Ha Jurgen! Geen Sportstracks (werkt niet op de Mac) maar Rubitrack, dat (helaas) alleen maar op de Mac werkt. Erg fijn programma wel!

   Reply
   1. Jurgen Neele

    Aha! Ziet er idd erg stoer uit, zal het onthouden als ik ooit de knoop doorhak om een mac te kopen 😉

    Reply
 2. F@lco

  Zo slecht ging het je nog niet af. Aan het hartslag vergelijk kan je zien wie het meest kapot zat 😉 Tot maandag…wellicht.

  Reply
  1. Maarten Post author

   Haha, dat hangt er maar net vanaf wat je HFmax is natuurlijk… 😉 Maar ik zat inderdaad laag in Z5 – hoog in Z4, jij hebt nog iets meer geleden. Gefeliciteerd! En voor maandag niet ineens afhaken, gewoon lopen!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *