Verslag Unicefloop Breukelen (5km) – m’n eerste podium!

Vanavond om 19:45 was de start van de Unicefloop in Breukelen. Een loop waar ik vorig jaar ook aan meegedaan had op de 5km en een mooie gelegenheid om weer eens even te kijken hoe het met de snelheid gesteld is na een paar maanden reizen en daardoor wat minder training. Voor de gelegenheid schafte ik vanmiddag nog een nieuw paar loopschoenen aan, de Nike Lunaracer+ 1. Een “echte” wedstrijdschoen die ik naast mijn Nike Lunarglide+ 2 ga gebruiken.

Vlak voor de start schoof ik vanaf de voorkant het startvak in om een plekje vooraan op te eisen. Direct gevolgd door een andere loper met hetzelfde idee. Even kort uitwisselen wat het plan (de verwachting) was (rond de 18:00 gokte ik) deed hem mij doen geloven dat we samen op zouden kunnen gaan lopen.

Bij de start was hij echter enorm snel weg en daarna heb ik hem niet meer gezien tot na de  finish, hij werd eerste in 16:27. Mijn loop ging wat minder hard, maar toch erg lekker. Vanaf het begin op ongeveer de zesde positie (vierde bleek later, want er zaten twee 10km lopers tussen) kwam ik redelijk goed in mijn tempo. De eerste kilometer ging in 3:32, gevolgd door kilometers in 3:43, 3:49, 3:44 en een slotkilometer in 3:37. Onderweg wist ik nog één loper (en de twee 10km lopers) voorbij te gaan waardoor ik op een mooie derde plek lag.

Met een parcours dat, net als vorig jaar, iets te kort was (4,9km) kwam ik uit op 18:08. Ruim 30 seconde van mijn PR af, maar een tijd waar ik voor nu super tevreden mee ben!

Maar het allerleukste van de avond vond ik eigenlijk nog dat ik als derde binnenkwam op de 5km en op die manier bij de prijsuitreiking het podium mocht bestijgen. Dat was me nog niet eerder gelukt! Mooi begonnen op de derde plaats, dus er is nog ruimte om verder door te klimmen. De Lunaracers waren helemaal super. Erg licht en toch voldoende demping in de zool. Helaas twee flinke blaren (liep ook nog eens voor het eerst met blote voeten) maar daar had ik pas achteraf wat last van.

6 thoughts on “Verslag Unicefloop Breukelen (5km) – m’n eerste podium!

 1. Vincent

  Gefeliciteerd! mooi begin van het seizoen.
  Dacht even dat je sneller dan je PR had gelopen, maar het is dus 30 seconden boven je PR.

  Reply
 2. Rik

  Gefeliciteerd met je podium, altijd mooi in de prijzen. als je vaker op de lunars loopt wen je eraan en krijg je geen blaren weet ik uit ervaring.

  Reply
  1. Maarten Post author

   Ha Rik, dank voor je felicitatie. Ik vrees dat mijn Lunaracers gewoon een half maatje te klein zijn… Blauwe teennagels klopt niet helemaal. 😉 Heb een nieuw paar besteld. Verder heerlijke schoenen!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *