Plannen en doelen voor 2011

Na vier maanden reizen door Zuid-oost Azië en Australië ben ik afgelopen donderdag weer teruggekomen in Utrecht. Een prachtige reis die ik niet snel zal vergeten!

Onderweg is er natuurlijk ook wat hardgelopen: in totaal ongeveer 400km verdeeld over de vier maanden (helaas ging mijn Forerunner halverwege kapot, %$#@^). De warme en vaak vochtige omstandigheden maakte het behoorlijk anders lopen dan in Nederland, wat leidde tot flink wat minder snelheid en in het begin ook een hoop minder kilometers per loop. Uiteindelijk kon ik m’n kilometers wel maken, maar snelheid bleef een lastig punt. Het is even afwachten wat voor resultaat dat heeft op mijn eerste wedstrijden dit jaar. De eerste staan in elk geval alweer gepland, evenals wat andere zaken.

Wedstrijdlicentie

Vorig jaar heb ik af en toe zitten afgeven op de vele recreatielopers die vooraan in startvakken staan en daar absoluut niet thuishoren op basis van hun prestaties. Om dat dit jaar te voorkomen heb ik mij aangesloten bij Loopgroep Aart Stigter voor een wedstrijdlicentie. Dit jaar dus vooraan starten tussen de wedstrijdlopers!

Trainingsbegeleiding

Om dit jaar wat gerichter te gaan trainen heb ik een trainer in de hand genomen. Tenminste, ik heb me gisteren aangemeld bij Rob Veer en ga er voorlopig even vanuit dat hij me gaat begeleiden de komende tijd. Sinds ik vorig jaar het hardlopen serieus heb opgepakt heb ik vooral maar wat gedaan met mijn trainingen. Hoewel dit geleid heeft tot PR’s op “alle” afstanden denk ik dat er meer in zit. Op deze manier hoop ik daar achter te komen.

Wedstrijden

In 2011 wil ik regelmatig wedstrijden gaan (en blijven) lopen. In 2010 liep ik 11 wedstrijden in ongeveer 7 maanden. Ik ben van plan om dat flink op te voeren en ongeveer 2 keer per maand een wedstrijd te lopen. De planning kun je altijd in de rechterkolom vinden. Een aantal die voorlopig op het programma staan: wederom de Marathon van Amsterdam en de halve marathon in mijn eigen stad, Utrecht. Daarnaast wederom de Dam tot Damloop, Zomeravondcup (4x, ipv 2x vorig jaar) en de Midzomernachtcross in Amsterdam waar ik vorig jaar een heel mooi PR op de 10EM liep.

Doelen

Het hoofddoel voor 2010 zal zijn om “sneller te worden op alle afstanden” van 5km tot en met de marathon. Aan het eind van het jaar is het de bedoeling dat er aan de rechterkant van deze pagina allemaal nieuwe tijden staan voor de betreffende afstanden. Ik heb er zin in!

3 thoughts on “Plannen en doelen voor 2011

 1. Leon

  Ha Maarten,

  Mooie doelen. Goed dat je een wedstrijdlicentie hebt aangeschaft, volgens mij kan je die wel gebruiken. Ik zag dat je lid geworden was bij de loopgroep Aart Stigter. Zelf verhuis ik in de zomer naar Utrecht en wil ik ook weer bij een groep gaan lopen. Ik twijfel nog tussen Aart Stigter en AV Phoenix. Volgens mij werken ze beiden voornamelijk volgens de interval methode. Wat heeft jou doen besluiten om voor Aart Stigter te kiezen?

  Groeten,

  Leon

  Reply
  1. Maarten Post author

   Ha Leon, dank voor je bericht.

   De Loopgroep Aart Stigter is een club waar je eigenlijk alleen administratief lid bent en op die manier een licentie kunt krijgen. Je kunt ook met ze trainen maar dat ga ik zelf niet doen (in eerste instantie), ik heb daar dus verder ook niet naar gekeken. Vrees dus dat ik je daar niet echt bij kan helpen.

   Reply
 2. F@lco

  Welkom terug en bij LGAS! Samen duurlopen door LR gaan we doen. Je kan ook nog een keer meerijden op de zaterdagochtend naar Amerongen. Met jouw tijden wellicht wat minder competatief maar wel lekker trainen in de bebosde heuvels. Sowieso tot bij de zomeravondcup en HM Utrecht!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *