Verslag Zevenheuvelenloop 2010

De afgelopen weken (na de Amsterdam Marathon) zijn wat rustiger geweest op sportgebied. Wat minder trainingen, geen wedstrijden en meer tijd voor de studie/scriptie. Al vroeg in het seizoen had ik echter al wel een startbewijs gekocht voor de Zevenheuvelenloop, die zou dus nog worden afgewerkt als “einde van mijn seizoen”.

Gelukkig reden de treinen weer en kon ik zonder problemen om 13:00 aan de start verschijnen. Warmgelopen in een poncho omdat het toch wel fris was en een plekje opgezocht in het blauwe vak. Ongeveer een minuut na het startsein al over de streep gekomen en dus redelijk vooraan kunnen starten, lekker!

De eerste 5km rustig aan gedaan, vorig jaar blies ik mezelf daar op waardoor ik met steken verder moest. Dit jaar doorkomst in 19:54, niet te hard maar een mooie uitgangspositie voor onder de 59:00 (doel).

Op de 10km had ik wat kunnen versnellen, tijdens het afdalen steeds aardig wat mensen ingehaald en bergop het tempo goed vast kunnen houden. Met een doorkomst in 39:36 was ik dan ook tevreden.

Vanaf 11km gaat het bijna alleen nog maar naar beneden. Op 13km zit een klein klimmetje maar daar glij je eigenlijk vrij makkelijk overheen. Doorpakken dus! Met de laatste 4km in 3:51, 3:53, 3:43 en 3:41 kon ik met 59:02 als eindtijd zeer tevreden zijn, een nieuw PR! Hier de Garmin data.

Mooie loop, mooie omstandigheden en geen last van de drukte. Het kan harder, maar dat komt volgend jaar/seizoen wel weer!

4 thoughts on “Verslag Zevenheuvelenloop 2010

 1. Hardloper

  Haha, je bent er eenvoudig uit te halen met je nogal heen-en-weer gaande schouders.. 😉
  Desalniettemin een prima PR om het seizoen mee af te sluiten!
  Gefeliciteerd, netjes gedaan…

  Reply
 2. F@lco

  Bueno! Mooi PR weer he? Succes net de laatste studielootjes, die wegen, ook al is het voor mij alweer 8 jaar geleden toch het zwaarst!

  Reply
 3. Pieter de Boer

  Pff, gaat rap zat. Kom denk ik niet in de buurt van die tijd op het moment. Lange afstanden prima, maar 15 km p/u.. mwa, neeuh. Complimenten!! Zo idd mooie afsluiting van het loopjaar!

  Groeten!
  Pieter

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *