Road to the Amsterdam Marathon – nog 48 uur!

Nog twee nachten slapen -voelt als: nog 48 uur wachten- en dan is het zover. De marathon van Amsterdam 2010! Voor mij de tweede marathon “van mijn leven”. De laatste 48 uur breng ik slapend, etend en scriptie-schrijvend door. Mijn volgende blogpost wordt waarschijnlijk zondagavond, hopelijk met een mooi resultaat!

Nog één keer:

Doel

Finishen onder de 3 uur. Daar heb ik eerder al meer over geschreven.

Plan van aanpak

Zo constant mogelijk 4:15/km lopen en dat 42km en 195 volhouden. Niet harder van start, niet trager van start: gewoon direct het doeltempo zoeken, vinden en vasthouden. Het liefst in een groepje dat hetzelfde tempo loopt. Lekker achteraan hangen en niks doen (tip van Hardloper/Roberto na afloop van de Dam tot Damloop. Mocht je op deze site verzeild raken en mij herkennen omdat je me 3uur lang uit de wind gehouden hebt zonder dat ik over nam, je moet bij hem zijn).

Gelletjes eten en wat slokken water drinken op 5, 10, 15, 20, 25 én 30km (6x). Daarna nog water drinken op 35 en 40km.

Het klinkt zo simpel als je het opschrijft. Zondagmiddag rond 13:00 zal ik weten of het ook zo simpel was (persoonlijke voorspelling: nee, maar het gaat wel lukken)!

Onderweg op de hoogte blijven?

Dat kan via Twitter: ik probeer iemand zo gek te krijgen om mijn tussentijden (elke 5km) te Twitteren (gewoon op mijn eigen account). Daar lees je dus de laatste “ontwikkelingen” onderweg!

Nog tips?

Ik hoor ze graag! Via Twitter, hieronder in de reacties of via de mail.

3 thoughts on “Road to the Amsterdam Marathon – nog 48 uur!

 1. Hardloper

  Hahaha, inderdaad die (Gouden) tip heb ik je gegeven!
  Ben er vooralsnog niet op aangesproken dus wie weet kom ik er goed mee weg… 😉

  Heel veel succes zondag!
  Rustig starten en niet bij 25km denken ” ‘t gaat lekker, laat ik maar wat gaan versnellen “.
  Nee, stick to the plan! Op tijd drinken en je gelletjes nemen en je rustig houden.
  Als ‘t dan op 40km nog goed voelt, kan je er altijd nog een extra minuutje vanaf snoepen…
  Zet ‘m op!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *