Road to the Amsterdam Marathon – nog 7 nachten!

Nog 7 nachten slapen en dan is het zo ver, de Marathon van Amsterdam! Ik heb er al enorm veel zin in en heb er een behoorlijk goed gevoel over dat ik mijn doelstelling van een tijd onder de 3:00:00 waar kan gaan maken.

Laatste lange duurloop

Afgelopen donderdag liep ik mijn laatste lange duurloop van 34,74km. Via Montfoort, Woerden en Harmelen had ik een mooie ronde met een gemiddeld tempo van 4:38/km die ik zéér stabiel liep. Het herstel was goed en ik heb eigenlijk geen pijntjes gehad. Zeer positief en mentaal een prima opsteker dus! Alle details van deze training vind je hier.

Eten en drinken onderweg

In mijn vorige blogpost schreef ik dat ik een bottlebelt had aangeschaft waar ik voor het eerst mee had gelopen. Hoewel het erg fijn was om onderweg gelletjes (vermengd met water) en vocht binnen te krijgen was het lopen ermee niet erg comfortabel. Elke 400m moest ik de band weer naar beneden schuiven omdat hij onder m’n oksels zat. Pas toen het laatste flesje leeg was bleef hij redelijk stabiel zitten en hoefde het maar 1 keer per 800m.. Kortom: weg ermee.

Tijdens de marathon ga ik vertrouwen op de waterposten onderweg voor het vocht en mijn gelletjes voor onderweg. Ik heb onderstaande band besteld waar je gelletjes in kun klemmen zodat ik er genoeg mee kan nemen. Een stuk beter dan zo’n zware, klotsende band om mijn middel!

Laatste week – plannen

Deze week loop ik nog twee korte stukken om soepel en in beweging te blijven, voor de rest pak ik vooral veel rust en zorg ik voor goed (maar ook weer niet overdreven veel) en gezond eten en wat meer drinken dan normaal. Ook ga ik vanaf vandaag wat eerder naar bed en wat eerder opstaan zodat ik zondag “fris” ben aan de start (om 9:45 al). Ik heb altijd wat meer moeite om in de ochtend lekker te lopen (loop liever later in de middag) dus die extra fitheid is welkom!

8 thoughts on “Road to the Amsterdam Marathon – nog 7 nachten!

  1. Pieter de Boer

    In de voorste groep waar jij gaat lopen vermoed ik dat er nog ruimte zat is bij drankposten. Neem niet direct de eerste tafel, maar loop klein stukje door, tafels genoeg daar! Super veel succes zondag. Ik ben in OS om je bij start uit te zwaaien! 🙂

    Reply
  2. Martine

    Erg leuk om je voorbereidingen op de marathon te lezen! Dit kan niet meer fout gaan!!! Heel veel succes en groeten, Martine (Zacco)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *