21km inhouden, 1km knallen

Vandaag rustig gelopen gedurende 1:45 uur en 21km met als doel om de hartslag onder de 150bpm te houden. Dat ging in het begin behoorlijk lastig (vaak net erboven en veel onregelmatigheden) maar na ongeveer 45min had ik mijn ritme gevonden en de hartslag ging daar netjes in mee!

Onderweg moest ik aardig “op mijn lip bijten” om niet te hard te gaan. Normaal gesproken loop ik eigenlijk bijna tegen de 4:00/km en nu moest ik bijna een minuut langzamer lopen om mijn hartslag op het gewenste niveau te houden.

De laatste kilometer had ik mezelf dan ook beloofd om goed hard door te trekken. Niet alleen omdat dat gewoon het lekkerst is, maar ook juist om de hartslag weer even omhoog te jagen en lekker “vlot” en met een lekker gevoel af te sluiten. Zo gezegd zo gedaan, de laatste kilometer ging in 3:45/km. Alle details vind je hier!

3 thoughts on “21km inhouden, 1km knallen

 1. Vincent

  Langzaam lopen is best lastig ja, mijn langzaamste trainingen heb ik gelopen met 6min per km dat was ook flink inhouden.
  Je training heeft mij geïnspireerd om aan het eind van mijn duurloopje vandaag nog een snel stuk erin te gooien, erg fijn is dat ja. Succes met de dam tot dam, ben benieuwd of je je doelstelling zult halen, gezien je progressie moet dat wel lukken.

  Reply
  1. Linda

   Hallo Maarten,

   Leuk om Blogs te lezen van andere lopers, ik hoor steeds meer mensen rennen op hartslag.
   Via Runtastic kan via ik een zendertje op mijn telefoon en een hartslagband mijn hartslag zien maar doe er eigenlijk niks mee behalve dat ik na afloop kan zien hoe hoog mij hartslag was (rood)

   Waar kan ik een goed schema vinden of een goed overzicht vinden voor hartslagtrainingen of met welke hartslag ik het beste kan trainen. Ik loop 10 km’s en 21 km, maar vind dat het allemaal wel wat sneller mag.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *