Beetje afzien op de laatste kilometers van een 33km duurloop

Gisteren was het aan het eind van de middag tijd voor een lange duurloop. Na twee rustdagen had ik er weer zin in en besloot om een ronde van 30+km te gaan lopen.

Via Zuilen liep ik naar Maarsseveen waar ik een halve ronde om de Maarsseveenseplassen liep om verder richting Tienhoven te lopen. Met een klein lusje in Tienhoven ging het via de recreatiestrook bij Loosdrecht via de Vecht terug naar Utrecht.

Ik had twee gelletjes meegenomen die ik op 10 en 22km nuttigde. De eerste ging voor een groot deel over mijn handen omdat ik er te hard in kneep.. Gelukkig liep ik langs de plassen zodat ik m’n handen even van die zoete troep kon ontdoen. De tweede kwam eigenlijk wat te laat. Op 22km begon ik het al zwaar te krijgen. Normaal zorg ik dat ik elke 9km wat binnenkrijg maar daar had ik dus te weinig voor mee.

De laatste 6km werden een behoorlijke bevalling met een flinke terugloop in mijn tempo. Tot dan toe had ik netjes 14km/h gelopen.

Met hele zware benen stond ik na 33,2km weer voor de deur. Hopelijk geen voorbode voor de marathon: nog 9km zo doorgaan zag ik echt niet zitten! Ik hou het maar even op te weinig voeding onderweg.

Volledige trainingsdetails op Garmin Connect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *