“Dit heb ik nog nooit gezien” – Health Check gedaan..

Vanmorgen mocht ik om 9:00 op de koffie bij de plaatselijke sportschool, BodySports in Oog in Al. Ik had een afspraak voor een “Health Check” waarbij je op een weegschaal gezet wordt waarna je automatisch wordt doorgemeten op gewicht, vet en spieren.

Flickr.com / user: GenBug

De belangrijkste uitkomst voor mij was mijn vetpercentage. Volgens de weegschaal -jammer genoeg was het geen huidplooimeting, dat schijnt beter te zijn?- was mijn vetpercentage 7,6%. Nou ben er ik niet heel erg in thuis, maar de man die de metingen deed “had dit echt nog nooit gezien” (zo laag).

De verdeling van mijn gewicht (excl. vet) over mijn lichaam: 3,4kg in mijn linkerarm (normaal), 3,5kg in mijn rechterarm (normaal), 27,6kg in mijn romp/hoofd (normaal) en 11,6 en 11,7kg in beide benen (“overgewicht”). Redelijk logisch gezien het regelmatige hardlopen en daarbij soms wielrennen dat mijn benen wat zwaarder zijn lijkt me.

Als laatste vond ik de aanbevolen dagelijkse inname van calorieën nog wel aardig: 2433kcal zou ik ongeveer binnen moeten krijgen. Toen ik hem het printje (via caloriechecker.nl) liet zien waarop stond dat ik dagelijks gemiddeld zo’n 3200kcal binnenkrijg begon hij te lachen dat ik waarschijnlijk om zou vallen als ik me inderdaad aan de 2433kcal zou houden.

Iets serieuzer: vetpercentage is wel iets om in de gaten te houden lijkt me? Gelukkig ben ik bijna nooit ziek (anderhalve maand terug een keer hele lichte koorts tijdens verkoudheid, daarvoor 10 jaar -letterlijk- niks).

3 thoughts on ““Dit heb ik nog nooit gezien” – Health Check gedaan..

 1. Hardloper

  Hi Maarten,
  Een vetpercentage van 7,6% lijkt me wel erg weinig… kan het haast niet geloven.
  Een keer een huidplooimeting lijkt me een goed idee.
  Trouwens, hoe lang en zwaar ben je eigenlijk?

  Reply
  1. Maarten Post author

   Ha Hardloper/Roberto,
   Ik ben 193cm en 68,6kg. Misschien sowieso een goed idee om een keer een meer uitgebreide/professionele meting (met huidplooimeting dus) te doen. Heb jij daar toevallig een goed adres voor? Meen me te herinneren dat ik op de site van Loopgroep Aart Stigter (daar zit jij toch bij?) wat had zien staan, maar kan het zo snel niet meer vinden.

   Reply
 2. Hardloper

  Juist, da’s 10cm en 3kg meer dan ik 😉
  Tsja, dan verwacht ik dat je inderdaad geen al te hoog vetpercentage zal hebben.
  Ellen, vrouw van Aart, ‘beknijpt’ inderdaad wel eens mensen met haar huidplooimeter.
  Ik zal volgende week (ze zit nu op Texel) eens bij haar informeren of ze jou een keer kan meten…
  Hoor je van me!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *