4km + 12×400 (200m rust) + 9km = 20+km

Na de toch wel snelle 10km van vanmorgen heb ik aan het eind van de dag nog een wat langere training gelopen. Hoewel het niet helemaal de bedoeling was om 20,5km te lopen ging het wel erg lekker en voelde de tussentijdse intervallen ontspannen en goed!

De route kende ik in delen, maar niet op deze manier achter elkaar. Altijd lekker om daar een beetje in af te wisselen. Na ruim 4km startte ik de intervalset van 12x400m (200m rust) die ik op mijn Forerunner had ingesteld.

De intervallen liep ik op een “ontspannen” tempo, gemiddeld zo rond de 3:50/km. Ik was een stuk eerder klaar met de intervallen dan ik in mijn hoofd had bedacht. Daardoor moest ik vervolgens nog 9km terug naar huis lopen, wat toch best nog een stukje was.

Wat me opviel was dat mijn hartslag op de “terugweg” (laatste 9km) ongeveer 4 á 5 slagen lager was dan op de “heenweg” (eerste 4km). Dit terwijl mijn tempo toch echt nagenoeg hetzelfde was (2seconde/km verschil).

Twee keer trainen bevalt me wederom goed, zeker nu ik tussendoor niet nog een half uur op de racefiets gezeten heb. De “grote groene balk” voor het maandtotaal is er ook blij mee, toch weer 30,5km bijgeschreven vandaag: die 300km zit erin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *