Reset je Garmin Forerunner

Als je Forerunner is vastgelopen

Heel soms kan het voorkomen dat je Forerunner niks meer doet. Hij geeft nog wel gegevens weer op het display, maar er wordt niet meer op de knoppen gereageerd. Geen nood, je kunt hem eenvoudig resetten!

Het is een soort Ctrl+Alt+Delete voor de Windowsgebruikers onder ons. Druk achtereenvolgens op Aan/uit+Mode+Lap/reset en je Garmin Forerunner zal opnieuw opstarten! Let wel even op: bij het opnieuw opstarten wordt gevraagd of je al je gegevens wilt wissen, waarschijnlijk wil je dat niet: kies dus voor “No” en druk op “Enter”.

Alle instellingen & trainingen resetten

Je kunt je Forerunner ook resetten naar de staat waarin hij was toen hij net uit de fabriek kwam. Hiermee wil je alle instellingen, trainingen, workouts, courses, history, etc. De eerstvolgende keer dat de Forerunner wordt ingeschakeld zal opnieuw het keuzemenu voor taalinstelling, eenheden, tijd, etc. worden doorlopen. Handig als je bijvoorbeeld je horloge hebt verkocht of aan iemand anders geeft!

Om je horloge helemaal te resetten zet je eerst het horloge uit. Vervolgens hou je de “Mode” knop ingedrukt terwijl je op de Aan/uit knop drukt om de Forerunner weer in te schakelen. Nu zal hij vragen of je de gebruikersdata wilt verwijderen, als je zeker weet dat je dit wilt doen kies je voor “Yes” en druk op “Enter”.

Meer tips?

4 thoughts on “Reset je Garmin Forerunner

 1. Ronald

  wow, respect voor je PR lijst!! Als jij nu een marathon loopt loop jij dik een half uur van je 2008 tijd af! Succes met de trainingen en wie weet tot ziens

  Reply
  1. Maarten Post author

   Dank je wel Ronald, volgens mij heb ik nog wel een paar afstanden waarop jij sneller bent hoor..! 😉 Wie weet tot ziens!

   Reply
 2. Arjan

  Hi Maarten,

  thnx voor de tips.
  Mijn Garmin FR 610 is zelfs nog erger dan vastgelopen. Tijdens een 28km duurloop was de batterij leeg bij 24km. Gevolg; horloge bleef steeds opnieuw opstarten tot ie echt nix meer deed. Thuis op de lader, sloeg het trilmotortje op hol (bleef maar trillen). Na 1 dag wachten, nog steeds geen respons. Ook de knoppencombi lijkt niet te helpen… heb jij nog tips?
  mvg Arjan

  PS: mooi pr lijstje idd, daar ben ik nog niet

  Reply
 3. Gysemans François

  Ik heb een forerunner 110 en heb deze tip geprobeerd. Hij blijft vast hangen. Iemand een andere oplossing?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *