Warme training op de vrijdagmiddag

Gistermiddag ging ik weer naar de Ridderoordse Bossen tussen Bilthoven en Maartensdijk voor een lekker loop door het bos. Als het wat warmer is vind ik het altijd lekker om tussen de bomen te lopen vanwege de schaduw. Een nadeel is natuurlijk weer dat er geen wind staat: zo houdt het elkaar waarschijnlijk een beetje in evenwicht. Maar, verandering van trainingsronden houdt je scherp en de zachtere bosgrond is een fijne afwisseling!

Hoewel het lekker ging had ik wat moeite met de warmte (26graden). Ook merk ik de laatste tijd dat ik meer moeite heb om mijn hartslag in de wat hogere zones 160+ te krijgen en daar ook te houden. Ik weet niet of dit nou een goed of een slecht teken is.

De 17,6km liep ik in gemiddeld 4:09/km waarbij de laatste 3,5km lekker werd aangezet tot 4:00/km, mijn hartslag zat hierbij wél weer boven de 160 (161-164).

Maandtotaal

Met deze training loop ik voor het eerst deze maand “voor” op mijn doel van 300km. Met deze zaterdag een “rustdag” -ik ga lekker housen op Zomerkriebels– zal ik die lichte voorsprong ook wel nodig hebben. Het is altijd maar de vraag wat ik op een zondag na een festival waard ben..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *