Harmelen en Haarzuilens in een 27km training

Na mijn training van maandag (21km in het Amsterdamse Bos) had ik dinsdag een rustdag ingelast vanwege pijntjes in mijn linkerknie en -voetzool. Woensdag was dat grotendeels weer over: tijd voor een lange duurloop dus!

Tijdens de voorbereiding van mijn eerste -en enige- marathon (in Utrecht, 2008) liep ik als training een aardige loop van Utrecht naar Harmelen naar Haarzuilens en terug via de nieuwbouw van Leidsche Rijn. Deze rond stond voor gisteren ook weer op het programma.

Het waaide behoorlijk (3W) en de eerste 14km moet ik dan ook aardig aanzetten om goed in mijn tempo te blijven, zonder de hartslag boven de 160 op te laten lopen. In het tweede deel ging dat veel makkelijker omdat ik wind mee kreeg.

Ik had voor onderweg twee gelletjes mee die ik op 9km en 18km genuttigd heb en waar ik inmiddels echt bij zweer voor de langere afstanden. Zonder al teveel vermoeidheid -het viaduct op bij de Douwe Egbertsfabriek op 25km was wel even zwaar- kwam ik met een gemiddelde snelheid van 14,1km/h (4:15/km) weer terug in Park Oog in Al.

Erg lekkere training en goed om (weer) te zien dat die 4:15/km absoluut binnen de mogelijkheden moet liggen over twee maanden in Amsterdam.

Haarzuilens is toch altijd weer mooi om te zien! Foto credit: Tom Poes / Flickr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *