Dwalen door het Amsterdamse Bos (21km training)

De bordjes volgen in het Amsterdamse Bos, hoe moeilijk kan het zijn?! Maandagavond presteerde ik het -opnieuw trouwens, ik heb al eens lopen verdwalen– om 3(!) keer verkeerd te lopen op de 21km ronde..

Na een kilometer of 7 á 8 stond het paaltje naar links enorm lullig opgesteld. In hoog gras en net over een heuveltje aan de andere kant van het fiets- en looppad: niet gezien en zo automatisch een extra rondje gelopen.

Extra rondje..

Na de tweede keer wél de juiste route te pakken loop ik op een kilometer of 11 een andere loper voorbij. 100m verder moet ik bij een splitsing even stoppen om het paaltje te zoeken waarna ik linksaf sla, ook daar een verstopt paaltje..

Anderhalve kilometer verder loop ik doodleuk rechtdoor op een kruising als ik “RECHTS!” hoor achter me: de loper die ik eerder had ingehaald stuurt me van 300m afstand even bij (dank!). Maar: geen paaltje te zien!

"RECHTS!"

Vervolgens kom ik weer op het punt waar de 21km en de 10km routes dezelfde weg gaan volgen. De 10km ronde heb ik toch al een keer of 4 gelopen maar toch presteer ik het om ook hier weer een paaltje te missen..

Bovenstaand "lusje" was dus ook overbodig..

Maar goed, het ging lekker en het was ontspannen! Net geen 14km/h met een rustige hartslag van gemiddeld 156bpm.

Vraag me wel af of ik nou de enige ben die vindt dat de routes zo gaar staan aangegeven? Ik ben echt niet onhandig met richtingsgevoel en bordjes, maar het Amsterdamse Bos is wat dat betreft niet mijn beste vriend!

One thought on “Dwalen door het Amsterdamse Bos (21km training)

  1. Erik Broekman

    Ja Maarten, die bordjes staan super kneuterig opgesteld. Ik heb er een loopje of 5 over gedaan om de 10km onder de knie te krijgen zonder te verdwalen. Afgelopen zondag was eindelijk de grote ronde ronde van 21km aan de beurt! Hoe moeilijk kan het zijn?
    Na 13km stond ik weer bij het bezoekerscentrum in ieder geval. Achteraf blijk ik de het eerste de beste keuzemoment na 4km gemist te hebben en daarna werd het puzzelen. Zondag probeer ik het opnieuw.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *