Primeur: twee keer trainen op één dag

Gisteren was een vrije dag, zonder andere plannen dan hardlopen en ‘s avonds bij mijn ouders eten. Een mooie gelegenheid om eens te kijken wat twee trainingen op een dag nou eigenlijk met je doet.

Hardlopen (1)

Met wat lichte spierpijn van de 50km die ik in de voorgaande drie dagen wegduwde (10km, 17km en 23km) begon ik de dag met een “snelle 10km”.

Op mijn vaste ronde langs het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal liep ik in 39:22 rond, weer 6 seconde sneller dan ik het ooit eerder gelopen heb. Die training was dus geslaagd!

Fietsen

Omdat ik ‘s avonds bij mijn ouders in Bilthoven zou gaan eten wilde ik daar ook mijn tweede training gaan doen, zodat ik lekker door het bos kon lopen. Om 16:12 sprong ik dus op de racefiets om vervolgens om 32 minuten later in Bilthoven aan te komen, via een route om zoveel mogelijk stoplichten te vermijden.

Hardlopen (2)

Aangekomen besloot ik meteen maar door te gaan met mijn loop. Binnen 10 minuten was ik van de fiets af, had ik mijn fietskleding verruild voor loopkleding en kon ik op pad. De eerste kilometer was het even zoeken naar het loopritme maar daarna liep ik netjes op gemiddeld 4:17/km gedurende 11,5km.

Hoe het beviel..

Mwaaah, redelijk goed. Het fietsen tussendoor was eigenlijk niet zo slim. Mijn middagtraining kreeg daardoor een beetje een overhaast gevoel. Ik had ook eigenlijk wat langer willen lopen (het uur vol) maar dat kon ik niet zo goed opbrengen. Maar, ik denk dat twee keer lopen best wel voor herhaling vatbaar is! Al was het wel zonde dat ik het echt niet meer op kon brengen om ‘s avonds de stad in te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *