Rustige bosloop tussen Bilthoven, Hilversum en Baarn (23km)

Na de 17km van gisteren was het vandaag tijd voor een nog wat langere duurloop van 23km. Tussen Bilthoven, Hilversum en Baarn liep ik vooral lettend op mijn hartslag en minder op de snelheid. Met het oog op de hele marathon die ik half oktober in Amsterdam in 3:00:00 wil lopen is het belangrijk om een efficiënte vetverbranding te hebben en dat doe je natuurlijk door daarop te trainen.

Het lopen ging lekker, al was de route niet overal even optimaal. Een groot deel van de route kende ik, maar het deel door Pijnenburg nog niet. Hierdoor kwam ik op aardig wat paden terecht met zacht zand, waar het een stuk harder werken was. Ook kwam ik in de 20e kilometer “verkeerd” het bos uit en moest ik even een aanloopje nemen om over een greppel te springen en weer bij de weg te komen (vandaar de hartslagdip op 1:28). De hartslag dip op 48min kwam omdat ik even werd gevraagd om te stoppen door iemand die de weg niet wist.

Uiteindelijk was ik 1:43:47 onderweg, 4:30/km, en dat is precies :15/km langzamer dan ik tijdens mijn marathon moet gaan lopen. Binnenkort maar eens een “testloop” doen op 4:15/km over een afstand van 30km. Maar daar moet ik me mentaal wel weer even voor opladen. Bij thuiskomst lekker paella gegeten!

2 thoughts on “Rustige bosloop tussen Bilthoven, Hilversum en Baarn (23km)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *