Training op de racefiets: heen en terug naar werk in A’dam (86km)

Gisterochtend en middag was het weer tijd voor twee trainingsritjes op de racefiets, heen en terug naar maar werk in Amsterdam. Een route die ik vorige week voor het eerst reed en wat eigenlijk zeer goed was bevallen! De heenweg ging zeer redelijk, 42km in anderhalf uur.

Op de terugweg kwam ik ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel twee andere fietsers tegen die het tempo er aardig in hadden zitten. Ze namen de Ronde Hoep via de westkant (oost is sneller voor mij) en besloot mee te gaan. Na eerst een paar minuten lekker uit de wind te hebben gereden vond ik dat ik toch ook wat kopwerk moest gaan doen. Tot ik rechtsaf moest richting Wilnis bleven we zo met z’n 3-en doorrijden waarbij het tempo aardig omhoog ging. Ik moest steeds het rood in om kop te blijven trekken en ook het aanhaken kostte nog behoorlijk wat energie. Uiteindelijk ging de terugweg in wederom ongeveer 1:30, terwijl de route iets langer was (44km). Voor de verandering heeft RunKeeper die route echter niet goed geregistreerd.. Ik hoop maar dat mijn Garmin Forerunner 305 nu écht snel terugkomt. Inmiddels alweer 4(!) weken kwijt voor reparatie (de tweede keer in 3 maanden). Dramatische service van Garmin en GPSshop.nl!

De bedoeling was om ‘s avonds nog hard te gaan lopen. Bij thuiskomst voelde ik daar echter helemaal niks meer voor, dus dat heb ik laten zitten. De 30,9km duurloop van zondag en de 86km fietsen van gisteren waren wel weer even genoeg. Vanavond dus weer lopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *