Afgelopen week: veel rust, geen hel, wel bijna 31km duurloop

Afgelopen week heb ik het even rustig aan gedaan. Sinds afgelopen maart heb ik de -voornamelijk- looptrainingen behoorlijk opgevoerd en eigenlijk zelden meerdere dagen achter elkaar niet getraind. Na mijn rustige looptraining van maandag vond ik het eigenlijk wel mooi geweest voor deze week. Dinsdag ging ik niet trainen maar vliegen en woensdag ging ik, met het oog op een 170km wielertocht tijdens De Hel van de Heuvelrug op zondag (vandaag) met de fiets heen en weer naar mijn werk in Amsterdam. Het liep wat die fietstocht vandaag iets anders..

Nadat eerder deze week Mart en Tommy allebei al aangaven dat ze niet mee zouden gaan met De Hel van de Heuvelrug gooiden gisteravond ook Vincent en ik -na een kort beraad aan de telefoon- de handdoek in de ring: de weersvoorspelling was te ongunstig. Ik heb sowieso nog nooit verder gereden dan 135km (heuvel op, heuvel af, dat wel) en Vincent heeft de teller nooit voorbij de 160km (vlak) en dezelfde 135km heuvelachtig zien gaan. 170km heuvels in combinatie met regenbuien, windstoten en mogelijk onweer leek ons beide daarom geen goed idee.

Hoewel ik vanmorgen met het zonnetje op mijn gezicht wakker werd heeft het geloof ik inderdaad, met namen in het oosten -waar we naartoe zouden rijden- best wat geregend en de wind was ook in Utrecht bij vlagen flink aanwezig. Geen verkeerde keus dus!

Het stilzitten –rust is ook belangrijk- had ik echter wel weer gezien na de afgelopen 3 dagen. Tijd voor een lange duurloop dus! Van huis uit vertrok ik langs het Amsterdam Rijnkanaal, via Zuilen naar Maarssen. Van daaruit naar de Maarsseveense Plassen waar ik een driekwart ronde omheen liep. Van de plassen ging het via Molenpolder naar Oud-Maarsseveen en Tienhoven waar ik linksaf sloeg om helemaal langs “de Strook” van de Loosdrechtse Plassen richting de Vecht te lopen. De Vecht volgde ik vervolgens tot Maarssen waar ik weer langs het Amsterdam Rijnkanaal terug naar huis liep.

Nameten bij thuiskomst leert dat het een loop van 30,9km is geweest, in een tijd van 2:18:27. Met een gemiddelde pace van 4:28/km dus helemaal niks om je voor te schamen! Tijdens de Marathon van Amsterdam zal ik echter 4:16/km moeten lopen om onder die felbegeerde 3:00:00 te komen. Daar heb ik, zeker met het gevoel in mijn benen van vandaag, nog wel een maand of twee voor nodig. Gelukkig heb ik die ook!

Morgen weer lekker op de fiets naar het werk, om 6:30 gaat de wekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *