Met de fiets naar je werk! (2x42km)

Maandag bedacht dat ik woensdag met de fiets naar m’n werk zou gaan. Wonen doe ik in Utrecht en werken in Amsterdam, dus dat is een leuk stukje. Aanstaande zondag fiets ik “De Hel van de Heuvelrug” -170km klimmen en dalen- en daarvoor mogen de benen best nog even een beetje losgetrapt worden. Om 6:40 de wekker gezet -dinsdagavond m’n tas al helemaal ingepakt en de schoenen nog nét niet in de pedalen geklikt- zodat ik om 7:00 op de fiets zou zitten. Dat werd 7:00 en 7:30, maar toch nog netjes!

De heenweg had ik wind mee en hoewel het nogal een grijze, troosteloze ochtend was had ik over de temperatuur geen klagen. Met één stop voor de trein tussen Breukelen en Gouda en een “stop voor de zekerheid” om tussen Waver en Ouderkerk aan de Amstel even op de kaart te kijken kon ik verder heerlijk doorrijden. De route was opvallend rustig, ik ben benieuwd of dat buiten vakantietijd ook zo is.. In 1 uur en 25 minuten was ik voor de deur aangekomen en zag ik tot mijn verbazing dat Runkeeper zowaar de route -foutloos- geregistreerd had! Helaas had ik wel, weer, wat last aan de binnenkant van mijn linkerknie.

Aan het einde van de dag moest ik natuurlijk ook weer terug, dit keer helaas met tegenwind. Op zo’n 14km, net voor Waver, kwam er een auto langzaam achter me rijden en na een seconde of 20 naast me rijden met het raam open.

“Je moet echt je linkerbeen verder naar binnen houden hoor!”
-“Wat?”
“Je linkerbeen, verder naar binnen houden. Zo maak je je knie kapot!”
– “Meent u dat? Ik heb er de laatste tijd steeds last van na het fietsen..”
“Ja, echt. Je fietst met je linkerbeen alsof je op een paard zit!”
– “Haha, bedank, ik ga er op letten!”

Ik fiets dus als een boer met O-benen, goed om te weten! Ben er de laatste 25km goed op gaan letten en -inderdaad- de belasting op mijn knie werd stukken minder en de pijn trok langzaam weg! Met dank aan de vriendelijke meneer in de Audi A6 vlak voor Waver! Na 1:28 was ik weer thuis. Prima!

Thuisgekomen stond er al een hele aangename verrassing te wachten! Een lekker bordje pasta want ik had er aardig wat trek van gekregen!

2 thoughts on “Met de fiets naar je werk! (2x42km)

 1. Vincent

  Was me nog niet opgevallen dat je met O-benen fietst, maar dat is ook moeilijk te zien als je meestal achter me fietst 😛

  Reply
  1. Maarten Post author

   Zeg.. Gaan we nou bijdehand doen?! 😉 Heb er ook nog niet zo lang last van, het is begonnen toen ik ging fietsen na onze Veenendaal – Veenendaal tocht.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *