Rustige 10km, nog even bijkomen

Met nog wat lichte pijntjes in de benen vond ik het vandaag wel een goed idee om gewoon een rustige 10km te lopen. Niet te zwaar belasten, rustige ademhaling, rustige hartslag (niet dat ik die kan meten, grrr) en gewoon ontspannen lopen. Het ging erg lekker en aan het eind waren de pijntjes eigenlijk allemaal wel verdwenen: een goede keus dus!

Over mijn vaste 10km rondje langs het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal deed ik vandaag 42:09 wat neerkomt op 4:12/km. Prima, voor een rustige loop. Het is ook ongeveer het tempo dat ik tijdens de marathon van Amsterdam moet gaan lopen om om onder de 3uur te duiken. Vandaag voelde het alsof ik nog tijden door kan. Maar of dat 42,2km is? Deze maand gaan we het merken want de lange duurlopen gaan nu langzaam hun intrede doen!

Voor morgen staat er ook weer een training op het programma, maar dat is niet het belangrijkste wat er gaat gebeuren. Morgen ga ik mee op pad met een van m’n beste vrienden, om eens een kiekje te nemen in de wereld van zijn grote hobby..! Hieronder een kleine teaser.. Morgen verslag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *