Voorbeschouwing Halve Marathon Lauwersoog – Ulrum

Morgenmiddag vindt om 14:00 de start plaats van de Halve Marathon van Lauwersoog naar Ulrum. Lauwersoog en Ulrum.. Ik moest het beide even opzoeken toen ik het zag staan. Volgens TomTom maar liefst 2 uur en 13 minuten rijden vanuit Utrecht. Niet het meest voor de hand liggend om helemaal daar een halve marathon te gaan lopen, ik zou ook eigenlijk niet meer weten waarom ik ‘m destijds heb uitgezocht. Oja, omdat je van A naar B loopt en het dus geen ronde is. Dat leek me wel een keer leuk!

TomTom Utrecht - Lauwersoog

TomTom Utrecht - Lauwersoog

Doel van morgen wordt het aanscherpen van mijn persoonlijk record. Mijn huidige snelste tijd op de halve marathon staat op 1:27:41 en liep ik vorig jaar tijdens de Halve Marathon van Amsterdam. Toen dook ik voor het eerst -meteen een flink stuk- onder de 1:30:00. Morgen is het de bedoeling om onder de 1:24:30 te lopen. Dat is gemiddeld 15km/h en ik weet eigenlijk 100% zeker dat ik dat moet kunnen lopen. Daarom hoop ik eigenlijk de lijn van mijn PR op de 10EM (Engelse Mijl, 16,1km/h) door te trekken en in de buurt van de 1:22:00 te lopen. Of dat gaat lukken weten we morgen rond een uur of 15:30: via Twitter ben je de eerste die het weet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *