Het nut van doelen stellen: tóch nog 14km getraind

Vandaag had ik er echt totaal geen zin in. Weer die schoenen aan, weer warmlopen, weer een uur lang zweten en hijgen. Voornaamste reden: omdat mijn Garmin Forerunner 305 defect is loop ik alleen maar rondes die ik al eerder gelopen heb, zodat ik weet hoe ver ik loop. Gevolg: steeds dezelfde 3 á 4 rondjes en dat begint nu vervelend te worden.

Echter, aan het begin van de maand had ik mezelf een doel gesteld: 250km in de maand juni. Om dat doel te behalen moest ik, vanaf vanmorgen gezien, nog 34km maken deze maand. Waarbij er 21,1km voor zaterdag op het programma staat tijdens de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum. Tijdens mijn warming-up wilde ik er nog bijna mee stoppen maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan: vandaag weer 14,2km getraind!

Qua snelheid was het geen toptraining, ik heb voor m’n gevoel echt een beetje lopen sjokken. Het zweet gutste er overigens niet minder om, ik verloor echt behoorlijk wat vocht. Uiteindelijk bleef ik op 27seconde binnen het uur waardoor ik 4:11min/km – 14,3km/h liep.

Nu twee rustdagen en dan zaterdag met een opgeladen batterij en een flinke berg motivatie mijn PR op de halve marathon verpletteren! Ik heb er zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *