Enorme steken tijdens m’n snelste 10km training ‘ooit’

Vandaag stond er weer een 10km training op het programma. Met een beetje een leeg gevoel -misschien wat te weinig gegeten en gedronken overdag en ook gisteren- stapte ik direct vanuit mijn werk in de loopschoenen voor mijn vaste rondje langs het Amsterdam Rijnkanaal en het Merwedekanaal. De eerste 5km ging behoorlijk snel, in 19:28. De tweede 5km was echter een stuk zwaarder.

Na ongeveer 6km kreeg ik echt behoorlijke steken in m’n zij, die maar niet weggingen. Na een kilometer of 8 was het zo erg dat ik het gevoel had dat de hele rechterhelft van mijn bovenlijf samentrok. Alsof ik een soort kramp had van net boven mijn heupbot tot hoog achter mijn ribben. Normaal ademhalen werd ineens een opgave en voor mijn gevoel was alle snelheid eruit. Steeds proberend mijn ademhaling weer onder controle te krijgen liep ik uiteindelijk de tweede 5km in 20:03, helemaal zo traag dus niet. Over de hele 10km liep ik 39:31, wat ik weer 12seconde sneller is dan mijn vorige snelste tijd op dit rondje!

Nadat ik stopte waren de steken na een minuut of twee veer verdwenen en was mijn ademhaling weer normaal. Erg vervelend om zo te lopen, maar ik vond het wel een goed gevoel dat ik door kon blijven gaan, ondanks dat ik liever gestopt was op dat moment.

One thought on “Enorme steken tijdens m’n snelste 10km training ‘ooit’

  1. Erwin

    Even reageren op een drie jaar oud bericht. Gewoon, omdat het kan. 🙂

    Ik heb momenteel bij 10km’s exact dezelfde klachten, heb jij al uitgevonden waardoor dat komt en hoe je er af komt?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *