Utrecht – Cothen (21km training)

De ouders van mijn vriendin wonen in Cothen, vlakbij Wijk bij Duurstede. Zaterdagavond zouden we daar gaan eten. Met de auto is het een 25km rijden maar het leek me eigenlijk ook wel eens leuk om het te lopen. Op de racefiets was ik al wel vaker door Cothen gereden als ik wat heuveltjes ging pakken op de Utrechtse Heuvelrug en ik wist al een goede, redelijk rustige, route die over kleinere wegen ging. Na het opmeten van de route op afstandmeten.nl kwam het tochtje uit op 21,22km: een mooie voorbereiding op mijn halve marathon van over twee weken!

Na 1 uur 25 minuten en 38 seconde (2 minuten sneller dan mijn huidige halve marathon PR) liep ik de achtertuin in, mijn vriendin was er inmiddels al en had schone kleren meegenomen dus ik kon meteen onder de douche. Ideaal om zo eens wat af te wisselen met routes om te trainen! Ben er nu helemaal zeker van dat ik over twee weken onder de 1:24:30 moet kunnen lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *