Drie nieuwe wedstrijden!

Regelmatig met wedstrijden meelopen is niet alleen leuk om te doen: het zorgt ook voor wat afwisseling in de training en de inspanning. Om die reden probeer ik elke maand toch wel twee wedstrijden mee te lopen. Het “Grote Doel” voor dit jaar heb ik al een paar maanden helder: een marathon in 3:00:00 (nog maar even rechtsboven op de pagina toegevoegd). Verder is het natuurlijk altijd leuk om te proberen jezelf te verbeteren op andere afstanden en/of tussen andere lopers een inspanning te leveren. De komende anderhalve maand doe ik dat sowieso op de volgende drie momenten:

31 juli, Lauwersoog – Ulrum (Halve Marathon) – Website

Hoe? Ja, ik moest ook even op de kaart kijken. Het ligt helemaal bovenin Groningen dus. Hier ga ik mijn PR op de halve marathon proberen aan te scherpen. Tijdens mijn huidige PR liep ik gemiddeld 14,4km/h dus gegeven mijn prestaties van de afgelopen maanden op de 10km, 10EM en 25km heb ik goede hoop op dat ik minimaal 15km/h moet kunnen lopen en zo mijn PR naar <1:24:30 moet kunnen aanscherpen. Het leuke van deze loop is dat de begin en eindplaats niet hetzelfde zijn, je loopt dus geen rondjes maar echt “ergens naar toe”. En ach, dat ik dan twee uur in de auto moet zitten om er te komen is niet zo’n ramp.

24 augustus, Ronde van Abcoude (10km) – Website

Eigenlijk vooral omdat het redelijk dichtbij is en op een dinsdagavond: de ronde van Abcoude. Geen idee of het wat is, maar er is een 10km en eind augustus wil ik dat best wel weer een keer doen. Mooi ook als voorbereiding op de Dam tot Damloop van drie weken later.

31 augustus, Vechtloop Maarssen (5km) – Website

Ook hier geldt: een dinsdagavond en een leuke voorbereiding op de Dam tot Damloop om nog wat aan mijn snelheid te werken op een korte afstand. Mijn 5km PR (pas één keer een 5km gelopen) is niet al te scherp dus daar kunnen we hier ook wel wat aan doen. In het achterhoofd: misschien krijg ik mijn vriendin -die momenteel bezig is met het Start to Run (5km) programma van Evy Gruyaert- zo gek om hier mee te doen en lopen we deze samen.

Nog tips?

Voor suggesties wat betreft leuke wedstrijden/loopjes sta ik altijd open!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *