6x1000m interval

Vandaag maar weer een keer intervaltraining gelopen. Ik wil toch echt sneller gaan worden dus dan kom je er niet onderuit. Geen keiharde verzuringsintervallen waarbij je nagenoeg tegen je maximale hartslag aan loopt maar soepele, snelle intervallen waarbij je “op of net onder de anaerobe drempel loopt” (aldus de aanbeveling van Klaas Lok uit het boek Het Duurloopmisverstand).

Vandaag dus 6x1000m op het programma. Na eerst 3km inlopen en wat rekken ging ik van start langs het Merwedekanaal. Hier staat elke 50m op de weg aangegeven omdat er veel geroeid wordt door USR Triton en Orca. Ideaal voor intervaltrainingen dus! Weet je wat nog idealer is..? Je intervallen met een Forerunner doen zodat je helemaal niet na hoeft te denken over afstanden tijdens het lopen.. Maar goed, die is nog weg voor reparatie.

De intervallen gingen erg lekker! Goed tempo, niet te hard maar ook niet te zacht en alle 6 de keren redelijk constant gelopen, wat aangeeft dat het wel goed zit. Respectievelijk 3:40, 3:38, 3:40, 3:39, 3:43 en 3:37 gelopen over de 1000m. Gemiddeld genomen toch zo’n 16,4km/h!

Mijn 250km doel is ook weer wat dichterbij gekomen. Ik ben vandaag de 100ste kilometer van de maand ingegaan!

Voor morgen staat er een lange duurloop op het programma. Ik zit te denken aan een kilometer of 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *