14km training – lekker fris!

Het was alweer een paar trainingen geleden maar de temperatuur was vandaag weer een keer aangenaam om te lopen! Hierdoor kon ik weer wat meer op snelheid lopen, wat voor mij toch altijd wel de voorkeur heeft boven trainingen waarbij je voornamelijk op hartslag loopt.

Op mijn vaste 14,2km rondje door de Meern had ik op de heenweg een flinke tegenwind. Windkracht 3 uit het zuidwesten maakte het aardig lastig om lekker door te lopen, zeker omdat er af en toe windstoten tot windkracht 6 bij zaten. Als ik even in de luwte van wat bomen of huizen liep merkte ik echter wel dat het goed -snel dus- ging. Op de terugweg had ik lekker de wind in de rug, hoewel ik daar meer tussen de huizen/bomen loop waardoor je er eigenlijk niet optimaal voordeel van pakt.

De 14,2km liep ik in 57:13 (14,88km/h – 4:02min/km) en daarmee was ik zeer tevreden! Mijn doel voor juli 2010 is ook weer wat dichterbij gekomen, ik loop nu “vóór op het streepje”!

Morgen ben ik jarig (25 alweer, blegh) maar ik weet nog niet wat ik mezelf als cadeautje geef: een rustdag of een paar pittige 1000m intervallen..? Andere suggesties?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *