Fietsen, hardlopen, fietsen, hardlopen

Een overzichtje van de trainingsarbeid van de laatste paar dagen. Donderdag werd er 135km gefietst met flink wat hoogteverschil. Op zondag en maandag liep ik binnen 24 uur twee keer hard en ging ik één keer fietsen.

Donderdag 1 juli

Op donderdag reed ik samen met Vincent de uitgebreide route (135km) van de Veenendaal-Veenendaal toertocht. Eerder had ik al eens in mijn eentje de 105km gereden, wat toen behoorlijk zwaar viel. De 105km bevat 850 hoogtemeters maar de 135km versie die wij reden heeft er nog iets meer: 975 hoogtemeters.

Met een gemiddelde snelheid van 24,6km/h ging het niet hard (het was ook vrij warm met 30 graden) maar zo’n 25km voor het einde zat ik er toch wel goed doorheen. Erg mooie tocht wel, aanrader!

Zondag 4 juli

Op zondag kon ik er weer tegenaan en trok ik om 10:00 de hardloopschoenen aan voor mijn vaste 10km ronde langs het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal. Het ging niet hard, want het was wederom lekker warm, maar mijn hartslag zat goed en het lopen ging soepel en makkelijk. Ik liep de 10km in 41:39, waarbij ik in het begin nog iets werd opgehouden door een ijverige verkeersregelaar die de oversteek moest bewaken voor een triathlon die gehouden werd.

In de middag zou ik gaan zwemmen/chillen bij de Maarseveense Plassen met mijn vriendin + twee vriendinnen. Het leek mij wel een goed idee als ik mijn spullen mee zou geven en vervolgens zelf op de racefiets, met een omweg uiteraard, zou komen. Ik sprong om 13:30 dus op de fiets voor een tocht van iets meer dan 45km die ik af wist te leggen met een gemiddelde snelheid van 29,9km/h. Tevreden over!

Maandag 5 juli

Vanmorgen ging de wekker al om 5:45. Tijd om te trainen heb ik vanmiddag en vanavond niet dus de enige optie was vroeg, vóór mijn werk. ‘s Ochtends (erg) vroeg lopen is niet mijn favoriete moment van de dag en het ging dan ook niet heel erg lekker. Ik blijf moeite houden om mijn hartslag goed omhoog te krijgen als ik nog niet 100% wakker ben. Na een rondje van 9km had ik het wel weer gezien (slechts 13,7km/h).

One thought on “Fietsen, hardlopen, fietsen, hardlopen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *