Nieuw 10EM PR: 1:01:36!

Vanavond de Midzomernachtcross gelopen in het Amsterdamse Bos. Om 20:00 van start gegaan met als doel om mijn PR uit 2005 (1:08:34) aan te scherpen. Zoals gisteren al even gepost:

Doel: 15km/h lopen dus finishen onder de 1:04:30.

Dat is ruimschoots gelukt! Met een tijd van 1:01:36 (15,65km/h – 3:50min/km). Een verbetering van -bijna- 7 minuten van mijn PR! Erg tevreden mee uiteraard!

In perspectief: dat is slecht 2sec per kilometer langzamer dan mijn 10km PR..

De loop was drukker dan gedacht, met uiteindelijk 380 finishende lopers. Met ideale omstandigheden (wat wind om te koelen maar niet te veel om tegen te werken, fijne temperatuur en een leuk parcours) en een tijdstip dat me wel ligt (liever aan het eind van de dag dan ‘s ochtends vroeg lopen – voor snelle tijden tenminste).

De eerste 3km liep ik nog tussen wat andere mensen -eigenlijk haalde ik vooral mensen in- maar vanaf kilometer 4 liep ik alleen. Heel in de verte was er steeds een rood shirtje te zien van een loper voor mij (op basis van de uitslag was dit waarschijnlijk Leo Vissers), maar daar kwam ik niet dichterbij. Mijn 5km doorkomst was in 19:14 (15,58km/h – 3:51min/km).

Vanaf de 8km was het rode shirt dat voor mij liep vervangen voor een blauw shirt van een loper (Derk Hoekert, op basis van de uitslag) waar ik héél langzaam dichterbij kon komen ook al liep hij toen nog op een kleine 500m (schatting uiteraard). Op 9km kreeg ik behoorlijke steken waardoor ik -denk ik, ik had alleen een stopwatchhorloge, mijn Garmin is nog niet terug– zo’n anderhalve kilometer iets rustiger aan heb moeten doen. Gelukkig kon ik er goed “doorheen” lopen en verdwenen de steken ook weer.

Uiteindelijk haalde ik op 2km voor de finish (14km dus) de loper in het blauwe shirt in, die nog even meegaf dat hij het toch wel jammer vond zo “vlak voor de finish”. Na mijn welgemeende excuses probeerde ik bij hem weg te lopen maar dat bleek lastiger dan gedacht. Ons tempo lag echt heel dicht bij elkaar (ik had er tenslotte maar liefst 6km voor nodig gehad om er voorbij te komen) en hij bleek nog best wat over te hebben en liet me niet zomaar weglopen.

Hierdoor moest ik nog een flinke eindsprint inzetten waardoor mijn persoonlijk tijd ongetwijfeld nog net wat scherper is geworden. Ik hield hem op 10 seconde afstand en kwam daardoor als 9e over de finish in 1:01:36. Super tevreden!

Top 15 finishers Midzomernachtcross 2010 (behoorlijk verschil tussen de top 10 en lager)

Overigens heb ik uiteindelijk tóch besloten om op mijn nieuwe schoenen te starten. De kans op blaren leek mij minder vervelend dan de kans op (veel) last van mijn knie. Een goeie keus want ik heb geen blaren gelopen en wel wat last van mijn knie, wat misschien erger geweest was als ik op mijn oude, versleten, schoenen had gelopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *