Nieuwe schoenen en ice packs

Afgelopen weken heb ik langzaam een beetje een zeurende en soms stekende pijn in (voornamelijk maar niet alleen) maar linkerknie gekregen. Tijdens het lopen nam de pijn iets toe en met traplopen en door m’n knieën gaan was het goed voelbaar. Een paar weken terug blies ik er ook een intervaltraining voor af, omdat het naar mijn gevoel niet helemaal goed zat. Gisteren besloot ik om er eens wat meer over op te zoeken. Aan het eind van de dag had ik nieuwe loopschoenen en zat ik mijn knieën te koelen met ice packs.

Een beetje rondneuzen op Google geeft vaak een zeer bruikbare eerste indicatie van een blessure. Natuurlijk is het internet geen vervanging voor degelijk medisch advies, maar bij kleine ongemakken is het een prima eerste aanknopingspunt. Zolang je tenminste niet al te gevoelig bent voor alle ellende die je mogelijk ten deel kan vallen. Op sommige site is een loopneus een voorbode voor een chronische slijmvliesontsteking. Bij wijze van spreken dan.

Mijn zoektocht naar “hardlopen knie pijn” leverde al meteen een prima hit op met “meest voorkomende blessures”. Dat geeft toch het idee dat er niet al teveel exotische aandoeningen bijgehaald zullen worden. Even kort doorlezen onder het kopje “Pijn aan de voorzijde van de knie” leverde bruikbare informatie op. Waar ik de volgende kernpunten uithaalde:

  • Oorzaak: overbelasting van de knie
  • Oplossing: rust, koelen, meer demping en bovenbenen versterken

Aangezien rust me niet zo aanspreekt ga ik in eerste instantie voor koeling en demping. Eventueel kan ik wat krachttraining gaan doen voor benen, om daarmee de knie wat te ontlasten. Ik hou er echter totaal niet van om in een fitnesszaal te gaan zitten zweten op een apparaat, dus ik moet eens even kijken wat daar een goede oplossing voor zou zijn.

Nieuwe schoenen

Gistermiddag ben ik wel meteen de stad in gegaan om ice packs te kopen (gelukt) en liep ik voor de zekerheid even langs bij Run2Day om ze naar mijn schoenen te laten kijken. De conclusie (goede verkoper!) was dat de demping in mijn huidige schoen ver te zoeken was, die waren echt wel op inmiddels. Even lopen met de nieuwe versie van hetzelfde model (Mizuno Wave Inspire) deed mij dat direct geloven..! Voor de zekerheid nog even met een oude en een nieuwe schoen aan gelopen maar dat verschil was echt schrikbarend: niet getwijfeld en nieuwe schoenen meegenomen dus!

Shoe2Care

Bij Run2Day hebben ze op dit moment een actie: als je je oude schoenen inlevert krijg je korting op nieuwe schoenen (voorwaarden). De schoenen gaan naar een goed doel zodat mensen/kinderen in ontwikkelingslanden er nog plezier van hebben. Prima initiatief en voor mij een leuke korting van €40 op nieuwe schoenen! Ze waren zelfs zo vriendelijk om de korting alvast te verrekenen en mij m’n schoenen te laten houden tot zaterdag, zodat ik vrijdagavond nog een 10EM wedstrijd kan lopen in het Amsterdamse Bos. Prima service!

One thought on “Nieuwe schoenen en ice packs

  1. Pingback: Nieuwe schoenen en ice packs | Sportblog Maarten Schreuder | schoenen-nlonline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *