Zaterdag redelijk, vandaag snel! Forerunner 305 kapot..

Afgelopen zaterdag stond ik ‘s middags vanaf een uur of 15:00 lekker te feesten op Soenda Festival. Een klein minimal/techno/electro/whatever-het-tegenwoordig-heet feestje op “steenworpafstand” van mijn huis. ‘s Ochtends liep ik nog even een training van 13km (10km was de bedoeling, maar er was een brug afgesloten waardoor ik om moest lopen). Vanavond na het eten heb ik 17,6km getraind en dat ging eindelijk weer een keer helemaal super! Helaas was dit voorlopig wel even de laatste keer met mijn Garmin Forerunner 305: het display vertoond een lijn van dode pixels en gaat dus terug voor reparatie/vervanging..

Zaterdag: 13km

Rustig gestart en redelijk constant doorgelopen. Een niet al te hoog tempo terwijl mijn hartslag wel rond de gewenste 160BPM lag. Ik liep uiteindelijk “slechts” 14,1km/h.

Maandag (vandaag): 17,6km

Wederom rustig gestart met als doel om “lekker soepel” te kunnen lopen (ik heb weer even zitten bladeren in het boek ” De Souplessemethode” van Klaas Lok). Geen intervallen, zoals Klaas Lok voorschrijft, maar gewoon eigenwijs tóch gaan duurlopen. De eerste kilometer ging in 4:13min/km maar daarna ging het tempo eigenlijk moeiteloos omhoog. Ik eindigde op een gemiddelde van 4:00min/km (15km/h) met een gemiddelde hartslag van 161BPM. Een enorm verschil met de training van zaterdag wat ik alleen maar kan toeschrijven aan het weer (warmte, wind – voor verkoeling).

Garmin Forerunner 305 display kapot

Vorig weekend, na mijn lange duurloop van 32km, zag ik dat er een “lijn met pixels” uitgevallen is in het display van mijn 305. Alles werkt nog naar behoren maar het hoort natuurlijk niet. Vandaag dus toch maar besloten om contact op te nemen met GPSShop.nl waar het horloge vandaan komt. Binnen twee uur had ik een retourformulier en verzendlabel (naar een antwoordnummer, netjes!) binnen om het hele pakketje retour te sturen. Voorlopig wordt het dus weer even “behelpen” met een gewoon horloge. Voordeel is wel dat ik inmiddels de afstanden van een aantal leuke routes weet, dus ik kan nog steeds achteraf mijn prestaties bijhouden.

(Zie nu dat het twee lijnen zijn, bovenin beeld)

Wordt vervolgd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *