Zwaar tegenvallende 10km wedstrijd

Gisteravond liep ik mee op de vierde en laatste avond van de Zomeravondcup van Hellas in Utrecht. Het benauwde weer maakte het er niet gemakkelijker op en ik kwam bij lange na niet in de buurt van mijn PR. Het lukte zelfs niet om onder de 40:00 te lopen. Een behoorlijke teleurstellen! Uiteindelijk liep ik 40:36, een tijd die ik normaal tijdens een trainingsrondje loop.. Tegenvaller! Linkje naar tussentijden e.d: http://connect.garmin.com/activity/36315711 (Sorry, geen mooie plaatjes: dat kan niet vanuit de Tumblr iPhone app).

Ik zou een aantal redenen kunnen bedenken waarom het minder hard ging dan ik vorige keren liep. De belangrijkste was waarschijnlijk het benauwde weer, daarnaast had ik weer last van een “verkrampt” gevoel in mijn rechterscheenbeen: erg irritant tijdens het lopen. Ook heb ik de laatste tijd vooral lange duurlopen gedaan en minder op snelheid gelopen. Aan de rust zal het dan weer niet gelegen hebben want ik had expres twee trainingsvrije dagen op maandag en dinsdag. Blijft een beetje gissen maar er zijn best wat excuses te bedenken.. 😉 Gewoon maar rustig doortrainen!

Gisteravond natuurlijk even de verkiezingen gekeken, wat uiteindelijk 3:00 werd voordat het (voor mij) duidelijk genoeg was wie er als winnaar uit zou komen. Nu zit ik in de trein naar Maastricht voor een middagje door de stad slenteren, een diner in sterrenrestaurant Tout à Fait en aansluitend een hotelovernachting. Dit als cadeautje voor mijn vriendinnetje die een week geleden jarig was.

Vandaag geen training dus! Morgenavond hoop ik nog wat kilometers te maken net als zaterdagochtend. Zaterdagmiddag sta ik te feesten op Soenda Festival op het stadstrand van Oog in Al. Even puzzelen met de trainingen dus dit weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *