Morgen 10km wedstrijd – PR aanvallen?

Afgelopen weekend heb ik een lange duurloop afgewerkt en ook daarvoor ben ik vooral met wat langere afstanden bezig geweest. Toch loop ik morgen weer een 10km in Utrecht tijdens de Zomeravondcup van atletiekvereniging Hellas. Tijdens dezelfde loop liep ik eind april mijn eerst PR op de 10km onder de 40:00 (zie bovenstaande finishfoto die ik gisteren tegenkwam). Uiteraard zal ik weer proberen om mijn huidige PR (37:57) verder aan te scherpen. De laatste twee pogingen waren beide succesvol maar dit keer ben ik er minder zeker van dat het gaat lukken..

De vorige twee keren liep ik tijdens mijn voorgaande trainingen steeds in de buurt van mijn (op dat moment) huidige PR. Dit keer ben ik daar absoluut niet meer bij in de buurt gekomen tijdens mijn trainingen, wat natuurlijk niet echt bijdraagt aan het gevoel dat er een PR kapot kan. 

Aan de andere kant heb ik tijdens het lopen van mijn huidige PR aan het einde het gevoel gehad dat er nog over was. De laatste kilometer had ik zelfs nog genoeg over voor een pace van 3:33min/km (16,90km/h). Dat geeft toch de indruk dat er ruimte is voor verbetering..

We gaan het zien morgenavond! Het lijkt in elk geval lekker loopweer te worden!

Ja, dat vind ik echt lekker loopweer..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *