10km training, heet! – Intervaltraining, gestopt…

Gisteren lekker lopen zweten op mijn vaste 10km rondje langs het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het lopen ging prima, de pace lag rond de 4:05min/km en het was behoorlijk warm. Uiteindelijk in precies 41:00 de 10km afgerond, netjes! Zoals gebruikelijk met het warme weer een vrij hoge hartslag maar dat hoort erbij.

Vandaag begon ik aan 30x200m met 100m rust, intervaltraining dus, en had ik al bij het inlopen last van mijn linkerknie. Toen het na 5 snelle (17km/h) intervallen nog niet over was ben ik gestopt voor vandaag. Ik heb vaker wat last van mijn knieën maar dat gaat normaal bij het inlopen weg. Beter een keer wat minder lopen dan een blessure oplopen! Zeker met het oog op komend weekend.

Over een half uurtje vertrek ik naar Wapse. Wapse? Ja, Wapse.. Ik had er ook nog nooit van gehoord maar het is de plek waar de familie van mijn vriendin dit weekend bij elkaar komt voor een familieweekend. Voor dit weekend moet er sowieso één lange duurloop gedaan worden (2+ uur) en we zitten, als ik Google Maps mag geloven, naast het bos dus dat zal wel goedkomen!

Zondagavond of maandag verslag van mijn eerst 2+ uur duurloop van dit jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *