Overzicht mei 2010

De tweede volle trainingsmaand zit erop: tijd om de balans op te maken van de maand mei. Deze maand was goed voor ruim 200km hardlopen, een maximaaltest bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, twee nieuwe hardloop-PR’s, ruim 230km fietsen en het meerijden in mijn eerste wielerevenement. Al met al een lekkere sportmaand!

De zaterdagochtend van 8 mei reed ik mijn eerste wielerevenement. In een lange roze sliert werd de provincie Utrecht onveilig gemaakt tijdens de Giro toertocht. Een tocht van 125km die in een peloton verreden werd. Een leuke ervaring!

Dinsdag 11 mei deed ik een maximaaltest bij de Vrije Universiteit van Amsterdam waar mijn maximale hartslag en VO2max bepaald werden. Mijn maximale hartslag was opvallend laag: 181BPM. Mijn VO2max daarentegen was zeer goed: 61,2ml/kg/min.

Op donderdag 13 mei was er de Golden Ten in Delft waar ik een zeer succesvolle aanval op mijn 10km PR deed: ik liep onder de 38 minuten en finishte in 37:57 (15,78km/h of 3:48min/km). Een tijd die ik niet gedacht had zo vroeg in het jaar al te lopen! Eigenlijk überhaupt niet gedacht dat ik ooit richting de 16km/h zou kunnen lopen!

De zaterdag daarna, 15 mei, liep ik mijn eerste 25km tijdens de Heuvelrugloop in Veenendaal. Tijdens een prachtige loop door de bossen ging ik aan het eind behoorlijk stuk maar werd ik wel 5e in mijn categorie en liep ik een PR van 1:44:08 (14,40km/h of 4:10min/km).

De rest van de maand werd er vooral veel getraind, waarbij er in het Pinksterweekend wat gas werd teruggenomen vanwege een (sinds vorig jaar) jaarlijks terugkerend ritueel om in Renesse tussen de hossende Duitsers te gaan staan. De kilometers werden wel gemaakt, maar de snelheid was ver te zoeken. Geen schande..

In vergelijking met april 2010 liep ik verder en harder terwijl mijn gemiddelde hartslag gelijk bleef en de trainingsfrequentie ook nagenoeg gelijk bleef. Mooie progressie wat betreft het lopen dus!

Fietsen deed ik een stuk minder en daar is dan ook wat minder progressie in terug te zien. Aandachtspuntje voor komende maand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *