111km wielrennen – mooie route, gare benen!

Vandaag was het tijd om weer eens een keer te gaan fietsen in plaats van lopen. Na de 21km van gisteren een welkome afwisseling! Een mooie route van Krommenie naar Noordwijk stond op het programma, in gezelschap van mijn collega Vincent met wie ik ook de Giro toertocht in Utrecht gereden heb. Hij heeft duidelijk betere fietsbenen: die van mij waren na 50km al wel klaar..

De route liep door Assendelft, met het pondje over het Noordzeekanaal, via Hillegom naar Noordwijk (mooi stuk, fietspad tussen de bomen). In Noordwijk hielden we een korte pauze waarna we helemaal door de duinen (super!) naar Zandvoort en Bloemendaal reden. In Bloemendaal werd het Kopje van Bloemendaal (aardig pittig na 80km!) niet geschuwd. Daarna reden we via de sluizen bij IJmuiden (indrukwekkend!) en het altijd bruisende Beverwijk (…) terug naar Krommenie.

Het ging vandaag niet erg hard.. Op de heenweg omdat er toch wel een stevige westenwind (kracht 4) stond die we schuin tegen hadden. Op de terugweg omdat mijn benen bij alles boven de 29km/h gingen protesteren. Er zat veel te weinig kracht in vandaag, waarschijnlijk omdat ik de afgelopen 3 weken niet meer op de fiets gezeten heb en alleen maar heb hardgelopen: toch een andere belasting! Gemiddeld reden we uiteindelijk 25,5km/h (stoplichten niet meegerekend maar het pondje wel). Niet slecht, maar op een goeie dag moet dat zeker sneller kunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *