Halve marathon training, Amsterdamse Bos

Nadat gisteren mijn richtingsgevoel me in de steek had gelaten, besloot ik vandaag de paaltje te volgen. In het Amsterdamse Bos zijn (weet ik nu) hardlooproutes uitgezet van 5, 10 en 21km. Ik voelde me fit vandaag en het weer was prima dus ik besloot om er een lange loop van te maken en me aan de 21km te wagen.

Het lopen ging vanaf het begin al erg lekker, ik kon een mooi tempo lopen (uiteindelijk 4:10min/km) en de route is erg mooi (en opvallend rustig)! De paaltjes staan niet overal even handig, waardoor ik soms op een kruising moest afremmen om goed te kijken waar ik nou heen moest. Daarmee kon ik echter niet voorkomen dat ik rond de 5km een paaltje gemist heb, waardoor de route iets korter werd (19km). Uiteindelijk kwam ik toch nog op 21,1km uit doordat ik naar het VU Sportcentrum liep waar ik mijn spullen had liggen om te douchen.

Leuk feitje: vandaag liep ik slechts 15 seconde langzamer dan mijn PR op de Halve Marathon. Binnenkort maar eens ergens een leuke meepakken om dat PR aan te scherpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *